VadeVi
La quarta edició del Caixa Penedès Vijazz espera congregar 45.000 persones

El Caixa Penedès Vijazz, que té com a eixos una fira de vins i caves, amb més de 45 expositors de la zona del Penedès, i un festival internacional de jazz, ha presentat aquest dimecres la seva quarta edició. Serà el primer cap de setmana de juliol -els dies 2,3 i 4- i es farà a Vilafranca. Els organitzadors calculen que hi hagi una assistència de 45.000 persones, 3.000 més que en l’última edició. Aquesta gran afluència significaria un impacte econòmic d’aproximadament dos milions d’euros per a Vilafranca i l’entorn, i tot plegat amb una inversió inicial del festival de 300.000 euros.

El president de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, Joan Tarrada, el responsable del Caixa Penedès Vijazz, Francesc Palau, el director artístic del festival Carles Ocaña i Albert Puig en representació de Caixa Penedès han presentat aquest dimecres la quarta edició del festival.

Tant vi com jazz
Segons ha explicat el responsable de la fira, Francesc Palau, hi ha fins a un 70% dels assistents que acudeixen a la cita tant per l’oferta de cata de vins i caves com pel reclam musical del jazz. Palau ha destacat que si en les primeres edicions era el jazz el que arrossegava més públic, deixant en un segon pla l’oferta vitivinícola, ara ja es pot parlar d’un protagonisme compartit.

En el que fa referència al món del vi, i tal com ja s’ha fet en les anteriors edicions, l’organització ha presentat un programa complet que té com a element principal la fira de vins i caves del Penedès, amb més de 45 expositors, i múltiples activitats paral·leles: tastost de vins, sessions de maridatge, visites a cellers, l’enojazz i manifestacions culturals diverses.

Pel que fa al jazz, aquesta quarta edició es presenta amb un cartell remarcable. A dues actuacions per dia, més el concert inaugural previ a -càrrec de la Original Jazz Orquestra del Taller de Músics-, seran sis els artistes internacionals que hi actuaran: David Sanborn, que actuarà diumenge 4 de juliol en exclusiva a Catalunya. Joey DeFrancesco, presentant el seu disc ‘Only Everything’, després de 10 anys sense trepitjar l’Estat espanyol. El baixista Marcus Miller amb el projecte ‘Tutu Revisited’, conmemorant l’obra que va composar i produir amb Miles Davis. El nou quartet del pianista Kenny Barron amb David Sanchez, Miguel Zenon Quartet, Tingvall Trio i els grups internacionals DeDiego Brothers.


La presentació s’ha fet aquest dimecres a Barcelona FOTO: ACN


Marcus Miller és un dels artistes que actuarà al Caixa Penedès ViJazz 2010 FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa