VadeVi
La Rioja triomfa als vaixells de Balearia i Transmediterránea

Que el vi sigui un producte de terra, no impedeix que es pugui consumir al mar. De fet, totes les companyies n’ofereixen a la seva carta. Ara bé, els criteris a l’hora de confeccionar la carta de vins poden ser diferents.

Els responsables de Balearia reconeixen que no tenen una carta de vins massa extensa, tot i que procuren tenir “sensibilitat amb el territori” a l’hora d’escollir els vins, segons fonts de la companyia.

Amb seu a Dènia, els vins blancs i negres que la companyia ofereix al self-service són d’Alacant. El cava, en aquest cas és del Penedès. Pel que fa a la cafeteria, el panorama canvia una mica. Els vins que s’hi ofereixen són els de La Rioja. El motiu, segons fonts de la companyia, és que són els més coneguts per la gent.

Pel que fa a Transmediterránea -que, segons fonts de la companyia, cada any destapa a bord dels seus vaixells unes 50.000 ampolles-, el principal criteri és “oferir una acurada atenció als passatgers”. Uns passatgers que -matisen- “tenen origen a diferents punts de la geografia espanyola”. Per això, diuen, s’escull una àmplia varietat de vins procedents de “les zones més prestigioses d’Espanya”.

En els vaixells que uneixen la península amb les Illes Balears s’hi poden trobar cinc vins de la Rioja, dos de la DO Rueda, dos blancs del Penedès i quatre caves, tots catalans. A l’autoservei també hi ha el Sagre de Toro de Torres, un Rioja i un Jumilla. En el recorregut de les Illes Canaries l’oferta s’incrementa amb un blanc i un negre de Lanzarote.


Un vaixell de Balearia i un de Trasmediterránea al port de Barcelona FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa