La Terra Alta al Born

Aquest dissabte, més de cent vins terraltins al Pla de Palau de Barcelona

DOTA al Born és una de les activitats previstes pel Consell Regulador per celebrar el 30è aniversari de la DO “Terra Alta”. Foto: VADEVI.cat

“Vine a treure-hi el nas!” és el reclam del cartell de la primera mostra de vins que celebrarà el Consell Regulador DO “Terra Alta” a la ciutat de Barcelona. És una activitat feta i pensada per a que tothom que s’acosti dissabte al Pla de Palau que toca al Born en pugui gaudir.

Però tant el cartell com l’eslògan pretén cridar l’atenció dels més curiosos i en especial, a la gent que més desconeixement té sobre la DOTA. També cal destacar l’interès del Consell Regulador en desmitificar el perfil dels vins que tradicionalment s’havien elaborat a la comarca, denominats com “de Gandesa” o “de Batea”. Doncs l’expressió actual dels vins protegits per la DOTA – menys rústica i més refinada, però igual d’autèntica- és molt diferent a la que alguns encara conserven en el seu imaginari.

La iniciativa del Consell Regulador és fruit d’un ajust estratègic en relació a la promoció de la DOTA a peu de territori. Així, Gandesa (seu del Consell Regulador i escenari de la consolidada Festa del Vi), Tortosa i Barcelona seran les tres ciutats en les quals la DOTA vol tenir-hi una major projecció a través d’algun esdeveniment destacat.

El president del Consell Regulador, Jaume Descarrega, ha destacat “la voluntat que tenim d’apropar els nostres vins al principal nucli de consum de Catalunya què és Barcelona”. I és que DOTA al Born no és l’única acció amb la qual el Consell Regulador vol tirar endavant aquest propòsit, doncs un altre dels fronts oberts és acompanyar i donar el màxim suport a l’INCAVI en totes aquelles actuacions de promoció que tinguin el territori com a destinatari, destacant la renovada Mostra de Vins de Catalunya que es celebra cada mes de setembre a la capital catalana.

DOTA al Born és una de les activitats previstes pel Consell Regulador per celebrar la commemoració del 30è aniversari des del reconeixement públic de la DO “Terra Alta” l’any 1982. Jaume Martí, secretari de la corporació, ha manifestat que al llarg de tot aquest temps el Consell Regulador “ha fet passos prou importants per encaixar la DOTA en aquest entorn tant canviant, facilitant als cellers inscrits un ambient adequat per treure el màxim partit de la condició de denominació d’origen de la seva producció”. Amb tot, l’organització compta que la iniciativa a nascut per quedar-se.

FITXA TÈCNICA:

Dissabte 12 / 05 / 2012

PLA DE PALAU / PASSEIG ISABEL II

BARCELONA

De les 11 a 21 hores

Accés lliure

Copa RIEDEL + tiquet amb 6 degustacions: 10 Euros

Plateret embotits: 2 Euros

Nou comentari