Tot just fa un any que es va inaugurar la taverna independentista La Terra, al centre històric de Vic. Des d’aleshores han combinat les activitats culturals (exposicions, xerrades i tastos de productes artesans autòctons) amb les activitats lúdiques pròpies d’un bar normal. Les cerveses artesanes catalanes havien estat fins ara un dels trets identitaris del local -en tenen més de vint varietats diferents- i ara, per celebrar el primer aniversari, hi han afegit el vi amb el primer tast de vins dels Països Catalans.

Qui signa aquest article va tenir el goig de ser escollit per dirigir aquest acte, en què va comptar amb el recolzament i els coneixements enciclopèdics d’en Miquel Bofill, l’ànima del Celler d’Osona, una de les millors botigues especialitzades en vi de Catalunya, que, a més, va aportar els vins que es van tastar.

Les gairebé trenta persones que hi van assistir van fer un recorregut per les comarques vitivinícoles dels Països Catalans, amb vins nord-catalans, de les Illes, del Principat i del País Valencià, i es van tastar i comentar els principals tipus de vi. Un blanc penedesenc jove de Can Feixes va encetar el tast, seguit d’una garnatxa blanca terraltina amb bóta del celler Bàrbara Forés. El rosat va convèncer els qui no apreciaven aquesta mena de vins. Potser és que el Masia Vila-rasa jugava a casa -s’elabora a Taradell, a pocs quilòmetres de Vic- o simplement els van captivar les seves aromes llamineres. Aquestes primeres copes van vèncer la timidesa inicial i ja tothom participava amb opinions i preguntes. En Marc Pujol, de Taradell, va reconèixer que no coneixia el vi que s’elaborava al seu propi poble i, quan es va presentar el següent, un negre jove del celler Joan d’Anguera, a la DO Montsant, va preguntar si els vins d’aquesta DO són una alternativa més econòmica als de la DOQ Priorat. En tastar-lo es va arribar a la conclusió que no, que tenen caràcter propi. El negre mallorquí AN2, els dolços d’Alacant i Ribesaltes i el cava amb què es va acabar el tast, es van prendre en un ambient de debat generalitzat, però sobretot amb la sensació d’haver-nos fet amics dels nostres vins i dels companys amb qui vam compartir el vespre.


Una trentena de persones van participar en la celebració del primer aniversari de la taverna La Terra, de Vic FOTO: QUIM CASASSES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa