VadeVi
La universitat del vi, la vinya i el cava haurà d’esperar a 2012

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha anunciat que la futura escola universitària del del vi, el cava i la vinya no podrà començar a funcionar fins al gener del 2012, a causa dels tràmits administratius. En la presentació que va fer la Universitat de Vic la setmana passada va anunciar que la seva intenció era que el mes de setembre ja poguessin iniciar-se les classes.

Pere Regull, ha fet aquest dijous una visita oberta als mitjans de comunicació a les antigues instal·lacions de l’Estació Enològica de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) ubicades entre els carrers d’Amàlia Soler i de Cal Bolet. En la visita s’han pogut veure totes les dependències de l’edifici, amb una superfície de 2.400 metres quadrats, que es proposa per acollir l’escola universitària de gestió integral del vi, el cava i la vinya, depenent de la Universitat de Vic.

Regull ha dit que la iniciativa neix amb la voluntat d’aglutinar la formació en l’àmbit de la gestió en el món vitivinícola que actualment està dispersa i poc sistematitzada, amb cursos que s’imparteixen en diferents indrets i en matèries diverses. Segons ha explicat l’alcalde, la nova escola universitària no neix per fer la competència a ningú, sinó per sumar i per convertir-se en un centre de referència a Catalunya i a l’Estat Espanyol.

Centres de la mateixa naturalesa arreu del món només n’hi ha a Bordeus (França) i a Davis (Califòrnia-EUA). L’alcalde vilafranquí també ha volgut deixar clar que la nova escola té la voluntat de ser útil, sobretot a les empreses, perquè la formació que s’hi imparteixi contribueixi a professionalitzar-les; i ser útil també al Penedès com a territori perquè permeti situar-lo en el mapa.

En la visita a l’edifici, que és de titularitat pública i va quedar buit el desembre de 2007 amb el trasllat dels serveis de l’Incavi la plaça de l’Àgora, s’ha pogut veure que existeixen serveis i instal·lacions correctes per a l’ús proposat. L’alcalde indicava que “és evident que caldrà una rehabilitació, però l’edifici és adequat per acollir una escola universitària d’aquesta naturalesa i no cal tirar-lo a terra per fer una nova construcció”. Pere Regull feia referència a la proposta de construir una residència per a gent gran al solar que acull actualment l’edifici: “Caldria enderrocar l’edificació actual i fer-la de nou. Per això, pensem que el millor és fer la residència per a gent gran en un solar buit i aprofitar l’antiga Estació Enològica per a l’escola universitària, ja que s’hi adapta perfectament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa