La verema a la DO Alella acaba amb excel·lents expectatives

Garnatxa negra de la DO Alella. Foto: VADEVI.cat

Quan fa pocs dies que els cellers de la DO Alella han acabat de collir els raïms de les varietats negres més tardanes, és moment de fer una valoració d’aquesta verema que s’ha allargat una mica més de dos mesos.

Toni Cerdà, del celler Bouquet d’Alella, explica que “les varietats més primerenques es van avançar una mica més de que és normal, però les varietats més tardanes han seguit el seu ritme de maduració. La sanitat del raïm ha estat perfecte i això ens ha permès deixar el raïm al cep el temps necessari per a un bona maduració”.

Josep Maria Pujol-Busquets, d’Alta Alella, hi coincideix: “Per a nosaltres ha estat una verema excepcional en quantitat i qualitat. Hem tingut un raïm saníssim des que vam començar fins que hem enllestit. Tenir un bon raïm és essencial per fer-ne un bon vi. Confiem que d’aquí a pocs mesos també podrem qualificar d’excel·lent l’anyada 2012”.

Enric Gil, enòleg de Can Roda, que té les vinyes a Santa Maria de Martorelles, a l’altra banda de la Serralada Litoral, explica que “la manca de pluja ha fet que les vinyes velles, plantades sobre terrenys de sauló, hagin produït una mica menys, mentre que les més joves, que tenim sobre terrenys més argilosos i que retenen més l’aigua, han produït com l’any passat. En qualsevol cas, aquesta ha estat una verema molt sana amb un raïm de molta qualitat i molt equilibrat”.

Nou comentari