VadeVi
La XXIII Festa del Vi a Gandesa tanca amb més de 7.500 degustacions

Durant aquest cap de setmana, Gandesa s’ha convertit en el centre d’atenció de la cultura vitivinícola a Catalunya. Tots els indicadors disponibles permeten parlar d’èxit d’una edició la Festa del Vi marcada per novetats impulsades per la Comissió Organitzadora i el Consell Regulador de la DO Terra Alta.

Els implicats en la iniciativa han expressat la seva satisfacció pel desenvolument dels esdeveniments. La capital de la comarca s’ha convertit també en escenari de la campanya electoral. Els partits polítics i els seus candidats no han volgut perdre passada i s’han passejat per tots els espais haguts i per haver per donar a conèixer les seves propostes.

Cal destacar l’assoliment d’un rècord històric de visitants en la Mostra de Vins, situada aquest any a l’interior d’una carpa de 550 metres quadrats a la Rambla Democràcia, en front de la Societat Unió Gandesana. Al tancament de la jornada del dissabte es van superar les xifres de degustacions venudes en l’edició anterior.

La bona afluència de públic durant el diumenge ha ajudat a comptabilitzaran entorn de les 7.500 degustacions de vins DOTA dispensades pels 21 cellers expositors.

Tant els visitants com els expositors han assenyalat l’encert de celebrar aquesta activitat a l’interior d’una gran carpa. També s’han assolit xifres altes de participació en el dinar popular de la Clotxa, on s’han servit 1.200 racions d’aquesta vianda tant arrelada a la tradició, al vi i a l’oli que també es produeix a la comarca.

Pel que fa a les activitats celebrades a l’Espai del Vi i de l’Oli, tres quarts del mateix. Participació notable, en especial pel que fa les visites al Centre d’Interpretació i a les sessions del Curs Accelerat de Tast. Entre dissabte i diumenge al matí més de 200 persones han passat per l’Espai.

Les activitats de la Festa del Vi a Gandesa finalitzaran el dimarts, amb la celebració d’una jornada que comptarà de nou amb la participació dels 21 cellers expositors de la Mostra de Vins.

La Comissió Organitzadora i el Consell Regulador fan un balanç molt positiu d’aquesta edició i recorden que a la labor divulgativa sobre la qualitat i singularitat dels vins protegits per la DO Terra Alta cal sumar-hi l’importantíssim impacte econòmic per al sector serveis de la Terra Alta i contrades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa