Un raïm

!--akiadsense-->

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’ha posicionat al costat dels pagesos del cava. L’entitat sobiranista, que impulsa la campanya de Consum Estratègic, ha emès un comunicat on considera que “la maniobra d’alguns dels grans cellers de la DO Cava d’aprofitar la sobreproducció de raïm per ensorrar-ne els preus per sota del preu de cost és una estratègia que està condemnada al fracàs i conduirà a l’empobriment del sector”.

En el text, l’ANC defensa que “només des d’una posició responsable, ferma i valenta, com han fet d’altres cellers, de garantir un preu digne per al raïm, que asseguri la viabilitat de les explotacions, valori degudament la feina dels pagesos i aposti per la qualitat i el valor afegit dels seus productes, s’aconseguirà mantenir el prestigi de la DO Cava, posicionar els seus productes en un lloc elevat de mercat i enfortir el sector”.

A més, l’entitat alerta que la decisió del Ministerio de Agricultura d’autoritzar en els últims anys la plantació de 6.000 noves hectàrees de vinya a la regió del cava, que inclou diferents zones de l’Estat espanyol, “no farà altra cosa que agreujar aquest problema de sobreproducció i, per tant, de crisi de preus”. Considera que, “una vegada més, ens trobem davant de decisions polítiques alienes que perjudiquen directament l’economia catalana i afecten tant a productors com a consumidors”.

És per tot això que des de la campanya de Consum Estratègic de l’Assemblea recorden als consumidors que “som nosaltres, amb el nostre consum diari, els qui tenim a les mans l’eina per fer costat i afavorir els pagesos i cellers que treballen des de la proximitat i el respecte pel territori, que s’han compromès amb la qualitat, que assumeixen la seva responsabilitat social, defensen el medi ambient i estan fora dels oligopolis de les grans empreses del sector”.

Nou comentari

Comparteix