VadeVi
L’enòleg Emili Piñol i el programa Glops distingits amb els premis de la Nit de l’Enologia
  • CA
Jordi B. Oliva i Carles Xuriguera amb el premi de la Nit de l’Enologia

!--akiadsense-->

Va ser una jornada intensa en la que els enòlegs es van reunir a Terrassa en el seu 28è congrés per parlar de tendències en el món del vi per analitzar la situació del sector i també per reconèixer l’aportació de l’enòleg Emili Piñol i del programa Glops de TV3, dirigit per Fel Faixedas i Carles Xuriguera.

Emili Piñol, té 82 anys i ha dedicat més de 30 anys a l’enologia. És per això que l’Associació Catalana d’Enòlegs li ha volgut reconèixer la seva feina.

“Em fa molta il·lusió, això ha estat la meva vida” ha assegurat Piñol en declaracions a Vadevi.cat i afegeix que “el fet que siguin els meus els que em reconeguin encara me’n fa més d’ilusió. Els conec a tots després de tants anys”.

De la seva banda, Fel Faixedas, un dels directors del programa Glops de TV3, també assegurava a Vadevi.cat que un reconeixement com aquest és molt important, “deu ser que creuen que hem fet una bona feina en la tasca de divulgació i que els enòlegs s’hi han vist ben representats”.

De la seva banda el productor del programa, Jordi B. Oliva, afegia que “té molt de mèrit que els tècnics, els especialistes del sector, valorin la nostra feina, quan nosaltres sempre hem pretès arribar a un públic molt ampli. Crec que el que més han valorat és que malgrat la nostra voluntat d’arribar a tothom, a un espectre molt gran de la població, mai hem deixat de banda el rigor. Que siguin precisament els enòlegs que ens premii té molt de valor”.

Oliva explica que a través del programa “hem mostrat al gran públic una de les figures del món del vi que segurament és menys mediàtics i a més hem descobert que n’hi ha de dos tipus: els enòlegs de bata i els de bóta i que els dos són imprescindibles, necessaris i complementaris, els que treballen al laboratori i el que trepitgen la terra”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa