VadeVi
Les ‘garnatxes del món’ fan escala a París
  • CA

El concurs de les ‘Garnatxes del Món’ celebrarà enguany la desena edició a Navarra. Però abans de l’inici del certamen i de la celebració de l’esdeveniment, els organitzadors porten les ‘garnatxes’ a París.

El fet és que aquest mes participaran a la fira Wine Paris & Vinexpo Paris, que tindrà lloc a la Porte de Versailles del dia 14 al 16 de febrer. “Garnatxistes del Món: Uniu-vos!”, diran des de l’organització, convidant els amants d’aquesta varietat a rememorar alguns dels moments viscuts durant l’edició de 2021 a les quatre capitals mundials de la garnatxa: Cebreros, a la Serra de Gredos, Châteauneuf-du-Pape, a la Vall del Roine, Perpinyà, al Rosselló i Ascoli Piceno, a les Marques italianes.

“Volíem compartir les increïbles experiències que hem viscut en aquests temps difícils. Wine Paris & Vinexpo Paris és el lloc ideal per a fer-ho, ja que és l’última fira que es va celebrar abans del confinament i la primera que manté les seves dates i reobre les seves portes als professionals del món en 2022. Aquest optimisme i aquesta set de trobades i d’amistat constitueixen també l’ADN de la garnatxa i dels seus terrers; amb aquesta fira de Paris ens sentim cada vegada més a gust!”, comenta Fabrice Rieu, president del concurs.

“Aquest viatge “garnatxista” a l’època de la Covid, calia explicar-lo, escenificar-lo… i degustar-lo! Els vins que presentarem són tots premiats en el concurs i reflecteixen perfectament aquests territoris que comparteixen la varietat garnatxa. També és una oportunitat per a anunciar el pròxim episodi de Grenaches du Monde, a Olite, a Navarra”, afegeix Frédéric Galtier, periodista i coordinador de l’esdeveniment, que presentarà la sessió coincidint amb el 15 de febrer a les 9:30h del matí.

Els ponents de la jornada seran:

  • Frédéric GALTIER – periodista i coordinador de Grenaches du Monde
  • Rafael MANCEBO – president de la DOP Cebreros
  • Michel BLANC – Director de la l’AOP Châteauneuf-du-Pape
  • Fabrice RIEU – president de Grenaches du Monde
  • Maurizio VALERIANI – periodista i representant del concurs en Itàlia
  • Javier SANTAFE – Director de la DOP Navarra

Grenaches du Monde és un concurs anual obert a tots els vins de garnatxa (100% o majoritària), sense restricció de color, origen o nacionalitat. Els cellers que desitgin inscriure els seus vins poden fer-ho en línia al lloc web grenachesdumonde.com.

Amb 163.000 hectàrees de vinyes, la garnatxa ocupa el setè lloc entre les varietats de raïm més plantades del món. Emblemàtica dels països mediterranis, principalment a l’Estat espanyol i França, ja que entre els dos països concentren gairebé el 90% de la superfície mundial plantada.

Malgrat això, la garnatxa és popular a tot el món: Àfrica del Nord i del Sud, Austràlia, Amèrica del Nord i del Sud, Croàcia, Grècia, Líban, etc. A l’Estat es conrea principalment a la Vall del riu Ebre: Navarra, La Rioja, Aragó i Catalunya, encara que també es troba a altres zones com la Serra de Gredos a Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa