La cultura del vi forma part de les essències de totes les civilitzacions que s’han desenvolupat en l’entorn mediterrani. El vi ha sigut un dels productes comercials més importants durant tota l’antiguitat. Els grecs d’Empúries conreaven la vinya, i avui sabem que a la costa catalana, en època romana, es va produïr una gran quantitat de vi que s’exportava arreu de l’Imperi. Les “arrels del vi” són fortes a l’Empordà. Recuperant aquesta idea, s’organitza a Sant Martí d’Empúries una mostra de vins dels principals cellers de l’Empordà, on els visitants podran tastar i comprar els millors productes així com conèixer directament de la mà dels productors les característiques que fan d’aquesta comarca una terra especial per a la vinicultura.

Arrels del Vi deu el seu nom a la història de Sant Martí d’Empúries. En les excavacions de la colònia grega d’Emporion es van trobar les proves arqueològiques que van demostrar que la vinicultura va arribar a la Península Ibèrica a través d’aquest punt privilegiat del Mediterrani. Per això la tradició vitivinícola en aquesta zona compta amb arrels de més de 26 segles d’història.

La ubicació de la fira no és casual. A la història que té la zona cal sumar-li que l’Alt Empordà és una de les zones més turístiques de Catalunya i Sant Martí d’Empúries (L’Escala) és un dels seus pobles més atractius. A més del complex medieval, compta amb un casc antic al costat del mar, amb cales i platges molt atractives i amb un museu arqueològic únic.

Per a més informació: www.arrelsdelvi.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa