VadeVi
Les Cuvées de Prestige de Freixenet reconegudes al CINVE 2013
  • CA

La gamma alta dels caves elaborats per Freixenet, els anomenats Cuvées de Prestige han estat guardonats al CINVE 2013 entre més de 650 vins procedents de 19 països en aquest concurs celebrat a Valladolid. L’Elyssia Pinot Noir ha rebut una Medalla d’or i els Casa Sala 2005, Cuvée DS, Trepat i Elyssia Gran Cuvée han estat guardonats amb la Medalla d’Argent.

A aquest reconeixement tenim que afegir la Medalla d’Or de Freixenet Elyssia Gran Cuvée al San Francisco International Wine.

Les cuvées de Prestige de Freixenet creades per l’enòleg Josep Buján, director de l’equip d’enologia de Freixenet, és una gamma de caves absolutament variada. Buján ha sabut imaginar les possibilitats de varietats semi-oblidades com la trepat, la monestrell o la Malvasia i conjugar perfectament les estrangeres pinot i chardonnay amb les clàssiques del Penedès macabeu, xarel·lo i parellada. A més a més ha seleccionat les millors parcel·les a través del coneixement exhaustiu de la zona en els quaranta anys de professió, i realitzat el màgic assemblage per obtenir uns caves singulars, grans vins d’autor, diferents entre sí i a la vegada homogenis per la seves excel·lents qualitats, caves que Freixenet ha decidit agrupar en una col·lecció que ha denominat “Cuvées de Prestige de Freixenet” seguint la tradició dels grans vins amb anyada que solament apareixen a les collites extraordinàries.

La col·lecció de les cuvées Prestige està formada per Casa Sala, Reserva Real, Elyssia Gran Cuvée, Elyssia Pinot Noir, Cuvée DS, Monastrell Xarel·lo, Trepat i Malvasia. Són la cara poc coneguda de Freixenet, marca que el proper any celebrarà el Centenari del llançament de la seva primera botella Freixenet, “Cava Reservada”.

Posteriorment amb la creació de Carta Nevada (1941) i Cordón Negro (1974), Freixenet aconseguiria el lideratge mundial dels vins escumosos de qualitat elaborats pel Mètode Tradicional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa