VINSEUM ha organitzat dues visites diferents per obrir uns espais que mai han estat mostrats al públic: les reserves o magatzems del Museu, els espais on es guarden les diferents peces que no estan en exposició.

Es tracta d’una oportunitat única per fer el tafaner i veure les col·leccions d’una altra manera, en uns espais habitualment inaccessibles, i sempre acompanyats de les explicacions dels responsables de conservació i restauració.

És també l’ocasió de conèixer l’ingent treball realitzat per inventariar, diagnosticar, tractar i guardar cadascuna de les més de 17.000 peces que te VINSEUM. Una tasca imprescindible degut a l’inici de les obres al Palau, que es va traduir en una operació de trasllat de les peces i que va comportar molts mesos de feina. La es visites s’han programat pel 21 i el 28 de novembre. En la primera, els responsables de restauració i de conservació de VINSEUM guiaran per la Nau Sarriera i per Cal Berger, on es podrà veure la col·lecció de premses i els fons d’etnografia i lapidari del Museu. En la segona, els experts viatjaran pels magatzems d’art, de ceràmica i de vidre localitzats a Cal Pa i Figues i al Fòrum Baltà.Ambdues activitats paral·leles són gratuïtes però cal inscripció prèvia degut a la limitació de places.

Ruta Les estacions a la Vinya
Des de VINSEUM s’organitzen quatre vegades a l’any unes sortides que pretenen donar a conèixer el cicle vital de la vinya. Les explicacions tècniques les faran Agustí Villarroya (INCAVI) i Josep Ribas (DO Penedès), tots dos especialitzats en vitivinicultura.

En cadascuna d’aquestes trobades es contacta amb un celler del Penedès que fa l’acollida en les seves finques per explicar com treballen en funció de les característiques dels terrenys. De “Les estacions a la vinya. Velles varietats noves en ple son hivernal” se’n podrà gaudir el diumenge 21 de novembre, a Rodonyà.

Enguany, VINSEUM es pren la llicència d’avançar l’adveniment de l’hivern fins al 21 de novembre. Es caminarà entre vinyes en procés de poda a l’Alt Camp i s’escoltarà els responsables de la finca de la Cooperativa de Rodonyà, capficats en la recuperació d’antigues varietats de raïm en desús, que tradicionalment s’havien conreat en terres catalanes. Atendrà els participants el seu enòleg, en Joan Rovira.


Intervenció a la façana del Vinseum amb el logo del 75è aniversari FOTO: VINSEUM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa