Les «Harmonies de Juny» de Segura Viudas

Aquest capítol recull les fases de floració, fecundació i quallat de la vinya

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ngJdL5g2z4[/youtube]

L’empresa elaboradora de caves i vins Segura Viudas presenta un nou lliurament de “Diario de Viña”, el vídeoblog que apropa l’esdevenir de cada collita a l’Heretat Segura Viudas.

El capítol que ara es publica està dedicat a les harmonies que han succeït a l’Heretat durant el mes de juny, amb l’objectiu de transmetre les relacions que regeixen el treball diari de la casa amb la història, la viticultura, la biodiversitat i la innovació.

El protagonisme gairebé exclusiu d’aquest capítol recau en un dels períodes més crítics d’una collita, les quatre setmanes en les que el raïm passa per les fases de floració, fecundació i quallat, més encara en un any meteorològicament fresc i humit com el d’enguany.

L’observació de tot aquest procés és fonamental i els viticultors dediquen bona part del temps a caminar entre les vinyes observant com evolucionen els raïms amb la intenció d’anticipar-se a qualsevol circumstància que pugui amenaçar la fecuncació dels fruits de la vinya.

A la finca de “La Figuera”, bressol del vi Creu de Lavit 2013, la meteorologia ha estat benevolent amb el raïm, i la segona quinzena de juny, el sol, les temperatures i el vent, han afavorit una fecundació òptima dels raïms de xarel·lo.

El capítol finalitza amb els raïms quallats i apunt de tancar-se. En poques setmanes els àcids del seu interior començaran a generar glucosa donant inici al temps de maduració.

Com sempre, el material audiovisual està disponible al bloc de la companyia www.diariodeviña.com, així com al canal corporatiu “seguraviudastv” a YouTube.

Nou comentari