Les Jornades Gastronòmiques DO Alella amplien territori

Un moment de la presentació al restaurant la Cuina del Capitans del Port nàutic del Masnou, amb Joaquim Fàbregas, regidor de promoció econòmica del Masnou (esquerra) i Andreu Francisco, president del Consorci DO Alella.Foto: VADEVI.cat

Les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella segueixen creixent i ampliant el seu àmbit d’influència. Una cinquantena de restaurants de vint-i-dos municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès ofereixen durant tot el mes de març les seves propostes culinàries harmonitzades amb vins de la DO Alella.

Tot i la dura situació del panorama econòmic actual, aquestes Jornades organitzades pel Consorci DO Alella es consoliden amb la participació de 54 restaurants i aconsegueixen expandir-se més enllà del territori DO Alella incorporant, per primera vegada, restaurants dels municipis de les dues capitals de comarca, Mataró i Granollers, a més d’un restaurant de la ciutat de Barcelona.

L’objectiu de les Jornades és múltiple. Per una banda es treballa per generar sentiment de pertinença del ciutadà dels municipis que integren la DO Alella envers la seva denominació d’origen i, per l’altre, l’esdeveniment contribueix que els restaurants de la zona nodreixin les seves cartes de vins del territori. A més, tot plegat dinamitza l’economia local, una qüestió vital, especialment en temps de crisi. Els municipis de la DO Alella es caracteritzen per una alta concentració de restaurants de qualitat, alguns dels quals han esdevingut referència tant al Maresme i el Vallès, com per als ciutadans del Barcelonès.

En un moment que la tendència en la restauració, a nivell mundial, consisteix en apostar per aquells productes que s’han produït a poca distància, els vins DO Alella tenen cada vegada una presència més important a l’oferta gastronòmica del territori. I és que quan el turista, bé sigui estranger o de proximitat, visita aquest territori, cada vegada més, demana consumir productes de la zona i vins amb Denominació d’Origen Alella.

L’oferta gastronòmica i de vins de les Jornades és ben variada i adequada a tots el gustos i butxaques. Els preus dels menús oscil·len entre els 20 i els 40 euros i els vins es serveixen a copes, de manera que els comensals poden degustar més varietats de vins amb els menús.

Per ajudar els restaurants a triar les seves harmonies, el Consorci va organitzar al gener una trobada entre els vuit cellers de la DO Alella i els restaurants per tal de posar en contacte els dos sectors i facilitar els restauradors l’elecció dels vins que millor s’avenen amb les seves propostes culinàries.

Els municipis DO Alella participants són Alella, Cabrils, El Masnou, Martorelles, Montgat, Montornès del Vallès, Premià de Mar, La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.

Els municipis de l’entorn de la DO Alella participants són Barcelona, Granollers, Mataró, Montmeló, Pineda de Mar, Vilassar de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar. Els restaurants d’aquestes localitats s’han sumat a les jornades perquè consideren que aquesta iniciativa els brinda una oportunitat de negoci, aprofitant la qualitat i reconeixement que, cada dia més, tenen els vins de proximitat, els de la Denominació d’Origen Alella.

Nou comentari