Un dels membres del Panel de Tast de vins de l'Incavi
Un dels membres del Panel de Tast de vins de l’Incavi

!--akiadsense-->

Els tastadors qualificats del Panel de Tast de Catalunya tasten 60 vins elaborats a la verema 2019 amb varietats minoritàries de tot l’estat, concretament, 27 vins blancs, 2 rosats i 31 negres. Es tracta de vins fruit de la recerca del projecte Minorvin, que vol posar en valor la biodiversitat existent entre varietats minoritàries de vinya recuperades, avaluant el seu potencial sobre la mitigació dels efectes del canvi climàtic en la viticultura.

En total s’estan avaluant 51 varietats minoritàries, actualment infravalorades, per conèixer la seva resistència a la sequera, la seva tolerància a les malalties fúngiques molt depenents de la climatologia (com el míldiu i l’oïdi) i el seu potencial per a diversificar la producció de vins.

A Catalunya, l’INCAVI-IRTA lidera un dels tres subprojectes del treball, estudiant el potencial vitícola i enològic de 7 varietats minoritàries de Catalunya i efectuant les anàlisis sensorials de tots els vins del projecte a través del Panel Oficial de Tast de Vins de Catalunya.

El Panel de Tast de l'incavi participa en el projecte Minorvin
El Panel de Tast de l’incavi participa en el projecte Minorvin | Incavi

!--akiadsense-->

Aquests vins es tasten amb la metodologia i funcionament habitual d’aquest Panel, desenvolupat per l’INCAVI i acreditat per ENAC. El tast permetrà conèixer el perfil sensorial dels vins elaborats amb aquestes varietats i estudiar possibles semblances o diferències amb el producte final obtingut amb cada varietat i mètode d’elaboració.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins de l’i2VI, grup de treball conjunt de l’IRTA i l’INCAVI que ofereix al sector vitivinícola tota la potència R+D del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Nou comentari

Comparteix