VadeVi
L’INCAVI presenta un estudi sobre la gestió del reg de la vinya a la Vall del Corb
  • CA

!–akiadsense–>

El proper dijous, 27 de febrer, a la Sala del Molí del Castell de Verdú es presentaran els resultats finals d’un seguiment tècnic que l’INCAVI ha fet durant dos anys en dues vinyes de la subzona Valls del Corb de la DO Costers del Segre per tal d’aplicar i valorar les eines de suport en la decisió del reg i optimitzar el seu bon ús. També, a més dels resultats de l’estudi, es tastaran els vins de les parcel·les de seguiment de reg.

Aquest estudi tècnic s’ha fet perquè la introducció del reg a una gran part de les vinyes de la Vall del Corb suposa pel sector poder regularitzar les produccions en el temps, com a base de la sostenibilitat de les empreses. Però, la gestió del reg exigeix una òptima decisió del moment i quantitat d’aigua a aplicar, una bona estratègia que asseguri i millori la qualitat de la verema sense perdre la identitat i tipicitat del vi de la zona. Per aquest motiu, aquesta jornada és important per traslladar els resultats a productors i elaboradors de la zona perquè puguin aplicar-ho als seus conreus.

La jornada començarà a les 10h amb una presentació per part de l’alcalde de Verdú, Josep Mas, i Maite Sisquella com a representant de l’Oficina del Regant. Seguidament, els tècnics de viticultura de l’INCAVI, Lluís Puig i Elisabet Perna presentaran els resultats finals del seguiment de la introducció de reg. Després, es farà un debat obert sobre els plantejaments de futur en l’aplicació del reg a la Vall del riu Corb, moderat pel cap de servei de Viticultura i Enologia de l’INCAVI, Xoán Elorduy i un tast de vins de les parcel·les de seguiment del reg a càrrec de Clàustre Grau, tècnica de l’INCAVI. La jornada la clourà el director general de l’INCAVI, Salvador Puig.

Aquesta jornada està organitzada per l’INCAVI, la DO Costers del Segre, l’Oficina del Regant i l’ADV Vall del Corb.

Per més informació i programa de la jornada, podeu anar al següent enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa