VadeVi
L’Incavi presenta el simposi sobre el vi català
  • CA
Ampolles de vi

!--akiadsense-->

El Vinseum acollirà aquest divendres la presentació oficial del simposi sobre el vi català que organitza l’Incavi i l’Associació Vinícola Catalana. Es tracta d’un espai de treball i debat que posarà sobre la taula quins són els principals reptes als quals s’enfronta el sector vitivinícola català i com es preveuen els propers 10 anys.

És la primera vegada que des de l’administració es planteja un simposi d’aquestes característiques que pretén analitzar al detall i des de diferents àmbits cap a on camina el sector.

En els darrers mesos s’ha creat un comitè organitzador format per les dues institucions i també un comitè científic on hi participen, entre d’altres, Antoni Cruces de l’AVC, Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la URV i president de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Joan Gómez Pallarès (DG de Recerca), Ferran Centelles (sommelier), Empar Moliner (periodista), Frédéric Galtier (periodista i sociòleg), José Ma Gil (economista), Albert Bordons (biòleg), Eva Vicens (periodista), Salvador Puig, Xavier Agell, Xoán Elorduy i Gemma Urgell de l’INCAVI.

Es dividirà en quatre grans grups de treballs formats cada un d’ells per una desena de professionals, dividits en: organització del sector; economia i mercats; recerca, desenvolupament i transferència; i cultura del vi i comunicació.

Aquest simposi està organitzat per l’INCAVI i l’Associació Vinícola Catalana amb l’acord del Consell Assessor de l’INCAVI, format per les Denominacions d’Origen catalanes, Unió de Pagesos, JARC, Federació de Cooperatives, Institut del Cava, PIMECAVA, ACC1Ó, PRODECA i la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa