VadeVi
Lliurament del premi d’enologia Jaume Ciurana i conferència sobre la viticultura en costers

Aquest dijous la Facultat d’Enologia de Tarragona, de la Universitat Rovira i Virgili, ha lliurat el premi d’enologia Jaume Ciurana al millor alumne de la facultat, en aquest cas Teresa Soler. Aquest premi, que arriba a la novena edició, busca fomentar l’estudi, aprofundiment, recerca i coneixement de les disciplines pròpies de la Facultat d’Enologia i, alhora, reconèixer la figura de Jaume Ciurana, un dels grans enòlegs del país i primer director de l’INCAVI.

Aquest any optaven al premi 5 enòlegs llicenciats a la facultat al curs 2007-08. Teresa Soler, la guanyadora, rebrà una beca de 3.000 euros, patrocinada per Rius&Rius Assessors. El jurat ha pres la decisió el mateix dijous, tenint en compte l’expedient acadèmic, el currículum vitae dels candidats i l’experiència en empreses, pràctiques externes o estades a l’estranger, a més d’un informe confidencial elaborat per la Comissió d’Ensenyament d’Enologia de la Facultat d’Enologia de Tarragona.
[[frase]]
El jurat està format pel fill de Jaume Ciurana, del mateix nom i que actua de president; Albert Bordons, degà de la Facultat d’Enologia de la URV; i Miquel Rius o Santi Rius, com a patrocinadors del premi. Però a part d’ells, cada any hi ha dos membres convidats. En aquesta novena edició es tracta d’Isaac Sanromà, president de la Cambra de Reus i Josep Domingo Ferrer, catedràtic i cap del Departament d’Enginyeria Informàtica de la URV i assessor de la UNESCO.

Abans del lliurament del premi, l’enòleg suís François Murisier ha ofert una conferència oberta a tothom sobre la viticultura en costers. Aquesta és la segona xerrada del Cicle de Conferències que organitza anualment la facultat. La primera va anar a càrrec del cap d’Investigació Agrària, Conselleria d’Agricultura i Pesca, d’Antoni Martorell, que va parlar de les varietats minoritàries de les illes balears.

Les properes conferències seran la del dijous 30 d’abril sobre els “Hidrolitzats de proteïnes per a la indústria alimentària”, a càrrec de la doctora Emilia Guádix, de la Universidad de Granada, i la del 5 de maig sobre els “Trangències i avaluació de riscos”, a càrrec del doctor Josep Maria Casacuberta, de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona, CSIC.


L’alumne que guanyi el premi Jaume Ciurana rebrà 3000 euros FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa