VadeVi
Lliurament dels premis del concurs de vins de qualitat de la DO Penedès
  • CA

Medalla d’Or del concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès

El proper dimarts 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, tindrà lloc a la Masia la Torre del Gall de Sant Cugat Sesgarrigues el sopar i lliurament de premis del 48è Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès i del 5è Concurs de Poesia Vínica Tastavins.

El sopar s’iniciarà a les 20.30 hores amb un tast dels 36 vins i escumosos finalistes d’aquest concurs de vins que se celebra des de fa 48 anys, i que enguany ha tingut més cellers participants que mai (41). L’acte és obert a tothom, i comptarà amb la presència d’acadèmics i destacats representants dels cellers participants, i la inscripció ja està oberta a la web de l’Acadèmia. S’ofereix també l’opció d’anar-hi amb autocar, sortint un quart d’hora abans de la plaça Penedès de Vilafranca.

El Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins del Penedès, amb el suport tècnic de la DO Penedès, és un dels concursos més antics de l’estat, i premia els vins embotellats sota la DO Penedès, a partir de la valoració d’un jurat constituït per prestigiosos sommeliers, periodistes, enòlegs i restauradors, en tast a cegues. Com a novetat d’aquest 48èna edició del Concurs, s’hi ha establert la nova categoria del xarel·lo, que es reconeixeran amb les medalles d’or, plata i bronze, i dos diplomes d’excel·lència. Aquesta nova categoria acompanyarà a les ja tradicionals blanc, blanc barrica, rosats, negre, negre barrica, escumós i dolç.

A les 21 hores, hi ha previst el lliurament de premis del 5è Concurs de poesia vínica Tastavins, al què hi opten 40 treballs poètics, escrits en llegua catalana, de temàtica exclusiva de la vinya i el vi. El jurat, que està composat per prestigiosos escriptors, poetes i llibreters com Jordi Llavina, Nati Soler, David Monteagudo, Quim Jubert i Albert Carrasco, donen forma a un propòsit de l’Acadèmia Tastavins: unir vi i cultura.

El sopar serà servit per Cal Soler-Masia La Torre del Gall, i maridarà els 36 vins finalistes del concurs amb una crema de verdures de l’hort amb trufes, una amanida de pernil d’ànec amb codony i pinyons torrats, salmó amb suau de mascarpone, laminat ibèric amb foie, fruits secs i salsa de foie, assortit de formatges i cafès Novell.

Un cop acabat el sopar s’entregaran els premis del 48è Concurs de Vins de qualitat de la DO Penedès (previst cap a les 23 hores).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa