La família Llopart tanca el 40è aniversari d’un dels seus escumosos més icònics, el Llopart Leopardi, traient al mercat una edició limitada de 333 ampolles en format màgnum. El Llopart Leopardi Magnum 2013 ha fet una criança superior als 120 mesos i encara presenta unes característiques organolèptiques que li atorguen un potencial de guarda excepcional.
Aquest escumós ha estat presentat en un espai de la finca, conegut familiarment com els cirerers, on es pot observar l’inici de la veta de roca que s’estén fins a Les Flandes i que es caracteritza per l’aflorament de materials sedimentaris del miocè (d’entre 16 i 20 milions d’anys d’antiguitat) i roques carbonàtiques del cretaci inferior (d’entre 100 i 145 milions d’anys).

La primera ampolla d’aquest escumós elaborat en honor a Bernardus Leopardi, el primer viticultor de la família, documentat en un pergamí manuscrit en llatí de 1385, va sortir al mercat l’any 1983. El Leopardi és un escumós tipus brut nature elaborat amb un cupatge del 45% de xarel·lo, 40% de macabeu i un 15% de parellada i que surt al mercat amb un mínim de 60 mesos de criança.
Aquest diumenge dia 19, el celler penedesenc farà l’acte final de celebració d’aquest aniversari al seu celler d’Els Casots, a Subirats, en una trobada amb clients i seguidors del celler. Entre ells els clients del celler que han comprat l’escumós Leopardi ininterrompudament durant aquests 40 anys.

Edicions limitades de la col·lecció Enoteca familiar
Llopart també aprofitarà l’ocasió per presentar les darreres novetats de la seva col·lecció Enoteca Familiar, unes edicions limitades de les millors anyades dels seus escumosos més icònics. Entre elles destaca una edició limitada en format màgnum del Llopart Original 1887 de l’anyada 2012.
La col·lecció Enoteca Familiar també estrena espai dins del celler. S’ha habilitat en la part històrica del celler un espai on reposen les gairebé 30.000 ampolles que conformen la biblioteca d’anyades dels escumosos més emblemàtics de Llopart. Dins d’aquest espai hi ha una part especial dedicada al Llegat Familiar, l’escumós més especial del celler i que constitueix un homenatge de la cinquena generació de la família als seus pares i a tota la resta d’avantpassats.



