VadeVi
Lluís Romero recull més de 200 vins catalans per menys de 12 euros
  • CA
Grans vins a preus petits

!--akiadsense-->

Lluís Romero, és sommelier durant molt de temps de didar-se a vendre vi va detectar que molta gent era reticent a comprar vi català perquè assegura “la gent tenia la percepció que el vi català és car”.

És per això que l’any passat es va decidir a publicar una guia en la que recollia 175 vins de casa nostra per menys de 10 euros.

Ara hi torna, però amb unes mires més àmplies, amb el llibre “Grans vins a petits preus 2018” en el que recull més de 400 vins, en aquesta ocasió per menys de 12 euros.

En declaracions a Vadevi.cat, Romero explicava que “la voluntat és potenciar el consum de vi català entre la gent, donar-lo a conèixer, i desmitificar aquest estigma de que els nostres són vins cars”.

“La fórmula per triar els vins ha estat recollir cellers que conec bé, que sé el que fan i vaig fer el llistat” explicava el sommelier. “Així, en aquesta ocasió he tastat 422 vins i he fet 205 fitxes, tot i que no hi ha una pauta i de cada un dels vins i cellers explico coses diferents”.

Una de les novetats de l’edició 2018 és que s’ha inclòs una secció dels 10 millors vins i una petita descripció de cada una de les denominacions d’origen. Romero vol deixar clar, però, que “aquesta llista dels destacats l’he feta pensant en el moment en que els vaig tastar i de les sensacions d’un instant en concret, però que en cap cas vol dir que siguin millors que els altres. De fet no puntuo els vins. No m’agrada. Em sembla massa fred i massa allunyat del productor. Jo no m’atreveixo”.

L’autor afirma que aquesta nova edició és una mica diferent a la primera. “Segurament l’anterior era més comercial i en aquesta he introduit vins una mica més diferents que vaig descobrir fent un llibre que es diu Vins secrets de Catalunya. Crec que pot interessar no només al públic en general sinó també en els professionals del sector que estic segur que poden trobar alguna proposta que els sorprengui”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa