VadeVi
Lluís Tolosa: «Cada dia em sorprèn més el potencial de l’enoturisme català»
  • CA

Lluís Tolosa ho té clar, “en cap dels meus llibre no pretenc fer literatura. Vull mostrar la projecció econòmica de l’enoturisme de Catalunya per posar-lo en valor”.

Autor de les Guies d’Enoturisme de l’Empordà, del Pla de Bages i d’Alella, coneix molt bé també Napa Valley i la Rioja el que l’ha portat a ser un dels principals expert en enoturisme de casa nostra. És per això que tot i conèixer en profunditat diversos regions vitivinícoles del món, diu “cada dia em sorprèn més el potencial que té Catalunya en aquest àmbit”.

Tolosa creu que l’oportunitat de negoci, de creació de llocs de feina i de valor que té Catalunya és immens. Recorda que Catalunya és una potència turística i una potència també vinícola i aposta fermament perquè aquestes dues vessants es complementin.

Però aquest impuls a l’enoturisme haurà de passar, segons l’autor del llibre per alguns canvis de mentalitat i de maneres de fer.

“Els productors han d’assumir que la seva competència no és el vi que es fa al celler del davant, que vendre al Japó dona molt de prestigi i està molt bé però vendre a peu de celler és infinitament més fàcil i amb més beneficis” i afegeix Tolosa, que “cal que se sumin esforços de tothom, de la Generalitat, les diputacions, consells comarcals, ajuntaments, denominacions d’origen i empreses privades per fer un front comú per impulsar aquest sector”.

Barcelona Wine, és un llibre editat en quatre idiomes, català, castellà, anglès i francès, per Wine Books amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del consorci Turisme de Barcelona.

Recull una selecció de 50 visites recomanades per gaudir de la cultura del vi, visitant les quatre denominacions d’origen més properes a la ciutat de Barcelona de les dotze que hi ha a Catalunya: DO Alella, DO Pla de Bages, DO Penedès i DO Cava.

Sobre la importància de Barcelona com a atractiu turístic Tolosa recorda que “Napa Valley té vuit milions d’enoturistes, bàsicament, perquè la gent visita Sant Francisco. Barcelona ha d’exercir de capital d’un gran país de vins i de capital d’una gran destinació enoturística”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa