Hernri Abélé

!--akiadsense-->

L’única maison de la Champagne propietat d’una empresa catalana s’ha acabat venent després de l’entrada l’any passat de la multinacional alemanya Henkell (que ja era propietari de la marca de xampany Alfred Gratien) a l’accionariat del Grup Freixenet. D’aquesta manera, Freixenet ha signat la venda d’Henri Abelé, companyia especialitzada en la producció de xampany situada a la capital de la Champagne, Reims. Està situat en un barri residencial, amb caves situades fins a 19 metres de profunditat i ocupant una superfície de 4.000 m2.

Els seus productes són distribuïts per Yvon Mau, filial de Freixenet a França. El celler era propietat de Freixenet des de 1985 i, des d’agost de 2018, propietat del Grup Henkell Freixenet. Ara, Henri Abelé formarà part del gran grup cooperatiu Nicolas Feuillatte, un dels productors de xampany més antics. Les parts han acordat no oferir cap detall financer de la transacció. De fet, des de Nicolas Feuillate s’afirma que les xiferes de l’operació “es mantindran de manera confidencial”. Fonts properes a l’operació, però, han revelat que la intenció és mantenir la seu d’aquesta histórica maison que no posseeix vinyes i traslladar la seva producció al centre elaborador de Nicolas Feuillate, a Chouilly. En aquesta nova etapa el director comercial podria tornar a ser Urbain Abelé, qui va ocupar aquest mateix càrrec quan la direcció d’aquest Champagne estava a mans del català Pere Bonet Ferrer.

Henri Abelé, fundat el 1757, és el tercer celler de Champagne més antic de la zona vitivinícola de Reims, amb un volum anual de 300.000 ampolles. La companyia, que concentra la seva activitat comercial principalment al mercat francès, compta amb una àmplia gamma de productes: des del clàssic brut fins als diferents millésimes, passant pels prestigiosos cuvées. En aquest sentit, destaca el famós Sourire de Reims, un homenatge a la famosa estàtua del “àngel somrient” que es va fer malbé durant l’incendi de la catedral reial de Reims en 1914. El Centre Vinicole – Champagne Nicolas Feuillatte és la unió més antiga de productors de champagne i, en l’actualitat, està formada per 82 cooperatives vitivinícoles que representen a més de 5.000 vinyes de la regió de Champagne. Després de la signatura de la venda, Henri Abelé podrà continuar desenvolupant la seva activitat mantenint el seu patrimoni cultural. Des de Nicolas Feuillate s’apunta que Henri Abelé “es mantindrà independent”.

El xampany Herni Habelé ja no és català

!--akiadsense-->

Henkell Freixenet continuarà distribuint Henri Abelé a mercats internacionals seleccionats a través de les seves filials locals, mentre que Yvon Mau distribuirà la marca de xampany del grup Alfred Gratien a França. Freixenet continuarà distribuint Henri Abelé a Espanya en el futur.

D’altra banda, segons ha pogut saber Vadevi, Henkell Freixenet mantindrà la propietat del celler californià del grup: Gloria Ferrer (Sonoma). El Grup Freixenet ha mantingut el seu ritme de creixement, finalitzant el 2018 amb uns ingressos de 248.1 milions d’euros entre el mes d’agost i el mes de desembre de 2018, la qual cosa representa un augment del 4,6%. Tots els mercats nacionals de la companyia van contribuir al creixement general. Als Estats Units, França, Bèlgica i el Regne Unit, Freixenet va experimentar el creixement d’ingressos més significatiu, mentre que Europa de l’Est encara ofereix un major potencial de creixement. Espanya i Alemanya continuen sent els mercats més madurs i estables del grup.

Nou comentari

Comparteix