L’empresa elaboradora de caves i vins Segura Viudas ha iniciat aquesta setmana el projecte malvasia amb la plantació d’1,4 hectàrees de la varietat malvasia de Sitges a dues parcel·les de Sant Cugat Sesgarrigues.

La malvasia escollida és originària de Sant Pere de Ribes, i és molt vigorosa. Per a compensar aquest tret distintiu d’aquesta varietat de raïm, s’han dut a terme un conjunt d’actuacions. En primer lloc, s’ha escollit un peu d’acord a la vigorositat de la malvasia i a la fertilitat del sòl on s’ha plantat, que ajuda a dominar aquest comportament natural de la planta.

A més a més, gràcies a l’assistència via satèl·lit, s’ha reduit lleugerament el marc de plantació per poder incrementar així la densitat de vinyes. D’aquesta manera s’han aconseguit arribar als 6.000 ceps plantats. Finalment, i amb el mateix objectiu de control de la vigorositat, s’ha optat pel sistema de formació de Guyot simple.

A partir d’aquest moment, els ceps creixeran sota l’estricte control del departament de viticultura de l’Heretat que anirà formant-los individualment, amb la mirada posada a la primera collita, prevista per l’estiu del 2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa