Marqués de Cadai, el vi amb bandera espanyola que beuen al Valle de los Caídos
Vi negre Marqués de Cadai en una taula del restaurant del Valle de los Caídos
Vi negre Marqués de Cadai en una taula del restaurant del Valle de los Caídos | Nerea Rodríguez

!--akiadsense-->

Al Valle de los Caídos també tenen un vi de la casa. Al restaurant que es troba dins de l’Hostatgeria monàstica de la Santa Cruz -que, per cert, és la més gran d’Europa amb 120 habitacions-, s’oferta un menú diari per 12 euros (IVA inclòs), amb primer, segon, postres, pa i aigua. Entre els plats del dia en que hi anem trobem “judías pintas”, amanida de pebrots, “carrilleras” estofades, filet de lluç o entrecot a la planxa amb patates fregides. I el vi que entra al menú és un Marqués de Cadai, monovarietal ull de llebre i elaborat a La Rioja Alabesa pel celler Conde de Villaseñor.

L'ampolla de Marqués de Cadai al restaurant del Valle de los Caídos
L’ampolla de Marqués de Cadai al restaurant del Valle de los Caídos | Nerea Rodríguez

!--akiadsense-->

El restaurant es troba situat a pocs metres de la Basílica, on hi ha enterrat el dictador Francisco Franco i el fundador de Falange Española, José Antonio Primo de Rivera. Crida l’atenció que a l’ampolla del vi, a la part superior esquerra de l’etiqueta de darrere, hi ha una bandera espanyola. Aquest vi fa un procés de fermentació i maceració durant 15 dies en dipòsits d’acer inoxidable amb remuntats diaris per a l’òptima extracció de color i tanins. Fa la fermentació maloláctica en dipòsit abans d’entrar en barrica.

Taula del restaurant del Valle de los Caídos, amb el vi al costat de l'aigua
Taula del restaurant del Valle de los Caídos, amb el vi al costat de l’aigua | Nerea Rodríguez

!--akiadsense-->

Després fa criança durant 4 mesos en barrica de roure francès nova de 225 litres de capacitat. S’embotella després d’una clarificació molt lleugera per a preservar al màxim totes les característiques organolèptiques del vi.

Comentaris

    I això és notícia???? Abril 29, 2019 | 19:14
    Ens importa una M el que beuen al valle. Com si volen beure cicuta.
    jg Abril 29, 2019 | 21:01
    Segur que es vi ranci!

Nou comentari