VadeVi
Família Torres, quarta marca de vi més admirada del món

La revista britànica Drinks International ha fet pública un any més una de les llistes més esperades pel sector vitivinícola mundial. Es tracta de la que reconeix les 50 marques més admirades del món a partir de les valoracions fetes per professionals del sector. Una de la cinquantena és catalana.

Vídeo resum de les 50 marques més admirades

“Un reconeixement a la perseverança i compromís”

De fet, Família Torres continua un any més molt ben valorada i posicionada. Si bé durant diverses edicions n’ha encapçalat el rànquing, enguany cau a la quarta posició. El cert és que de les 13 edicions de The World’s Most Admired Wine Brands, s’ha mantingut entre les quatre primeres posicions i ha encapçalat el rànquing en sis ocasions.

Aquesta llista s’elabora a partir d’una enquesta realitzada a més d’un centenar de professionals del sector del vi de tot el món, en la que designen les cinc marques que més admiren tenint en compte factors com la qualitat i la consistència, la relació qualitat-preu i la solidesa de la marca.

Miquel Torres Maczassek, cinquena generació, agraeix als professionals del sector aquest reconeixement: “És una gran satisfacció per a nosaltres que els professionals continuïn escollint-nos any rere any com una de les marques de vi que més admiren. És un reconeixement a la perseverança, dedicació i compromís de tot l’equip, distribuïdors i membres de la família”.

Diverses generacions de Família Torres | Foto: cedida

Vinyes singulars, varietats ancestrals i viticultura regenerativa

Família Torres es focalitza actualment en l’elaboració de vins procedents de vinyes singulars i finques històriques, en la recuperació de varietats ancestrals i en la viticultura regenerativa per fer front a l’emergència climàtica.

Entre els projectes del 2022, destaquen el llançament del primer vi elaborat amb la varietat ancestral Pirene, procedent de la finca de Sant Miquel de Tremp, a 950 metres d’alçada. Aquest vi s’afegeix als que ja elabora el celler amb varietats ancestrals recuperades, com Grans Muralles (DO Conca de Barberà), Forcada (DO Penedès) i Clos Ancestral (DO Penedès).

També destaca la consolidació del projecte de Família Torres a la denominació d’origen Rías Baixas amb l’adquisició d’un nou celler destinat a l’elaboració del seu albariño Pazo das Bruxas, que produeix des del 2012. En aquesta regió compta, a més a més, amb l’històric Pazo Torre Penelas, amb les seves 6 hectàrees de vinya, on elabora Blanco Granito, el primer vi vinificat i criat en dipòsits de granit.

A més a més, continua amb els seus esforços per reduir la petjada de carboni gràcies a l’ús d’energies renovables, mesures d’eficiència energètica, reducció del pes de les ampolles i mobilitat sostenible, entre d’altres. L’adopció de la viticultura regenerativa ha suposat un pas més en aquest compromís ambiental, ja que és un tipus de viticultura que permet, no només recuperar la vida dels sòls i fomentar la biodiversitat, sinó també capturar i fixar el CO2 atmosfèric. El celler ja ha transformat més de 400 hectàrees de vinya ecològica a Catalunya i el seu objectiu és implementar la regenerativa en la totalitat de les seves vinyes en els pròxims anys.

Pots recuperar el rànquing complet The World’s Most Admired Wine Brands 2023 aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa