El projecte de fer un vi d’autor que desenvolupaven Artur Martínez i Rafa Blanco ja és tota una realitat. L’han batejat com a Martialis 2010. La presentació es va fer al centre de conferències Hotel La Mola. És un vi amb ADN egarenc i vallessà, atès que els dos promotors regenten els restaurants Capritx -una estrella Michelin- i la Terrassa del Museu i que les vinyes se situen a tocar de la capital, al petit poble d’Ullastrell.

Ara per ara, les ampolles només es trobaran als establiments de Martínez i Blanco, als carrers del Pare Milián i a la Rambla d’Ègara, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, i als restaurants del col·letiu Cuina Vallès.

El raïm prové d’unes vinyes velles, de prop de 60 anys, de macabeu, propietat de Xavier Moral. La Vinya d’en Xesc és una herència familiar amb més de 400 anys d’història. Moral té il·lusió per aconseguir que el seu poble recuperi varietats tant tradicionals com la xarel·lo i la sumoi. La primera verema es va realitzar el 13 de setembre de 2010. N’han sortit 500 ampolles, amb la idea de duplicar la producció el 2012.

El sommelier Rafa Blanco en destaca la seva finor. “Hem volgut que sigui molt identificatiu de la nostra comarca i de la finca Can Moral i que la varietat macabeo hi sigui present, que no estigui amagada, que sigui un vi pur i fresc.”


Artur Martínez FOTO: FÒRUM GASTRONÒMIC.COM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa