Martorelles planta una vinya municipal

A la vora de la masia de Can Carrancà s'hi han posat les varietats macabeu i moscatell

L’enjardinament de l’entorn de la Masia de Can Carrancà de Martorelles ja s’ha posat en marxa i en el futur es podrà recuperar l’antiga tradició vitivinícola. Es recupera l’entorn tenint en compte el patrimoni i la història locals. Amb els treballs es pretén recuperar part de la vinya que històricament hi havia als terrenys que actualment ocupa l’envelat i la zona de fires.

Així, a més de l’asfaltat parcial per poder desenvolupar activitats multitudinàries, s’hi han plantat nous ceps, unes espècies autòctones de producció vitivinícola com som el macabeu o el moscatell, entre d’altres.

Per a la recuperació de la Vinya de Carrancà, com es coneix la zona, s’ha comptat amb l’assessorament del productor vitivinícola Joan Plans, propietari del Celler Altrabanda.

El raïm que es produeixi s’emprarà, bàsicament, per la festa de la verema que cada any es fa per festa major.

Antigament, l’agricultura tradicional era l’activitat econòmica principal de Martorelles. Es caracteritzava pel cultiu de cereals, arbres fruiters, horts: patates, mongetes, faves… i, principalment, vinyes -actualment, tot i que n’hi ha molt poques, el municipi està inclòs dins la Denominació d’Origen Alella-.


Vinyes d’Altrabanda FOTO: CELLER ALTRABANDA

Nou comentari