Viticultors Mas d’en Gil és un celler impulsat per la quarta generació de la família Rovira Carbonell en el món del vi. Els dos vins negres de producció limitada “intenten expressar el terroir i complexitat d’aquesta finca”.

El Coma Vella neix d’un cupatge de Garnatxa, Carinyena i Syrah procedent de 18 parcel·les, principalment de la Vall de La Coma. Un vi negre que pretén donar la benvinguda al Sud del Priorat a aquells curiosos que vulguin descobrir els vins d’aquesta zona, marcat sobretot pel seu equilibri entre la fruita i la mineralitat sense excés de barrica. Al llarg de les seves deu anyades ha rebut nombrosos premis i reconeixements internacionals. El Clos Fontà representa el terroir de Mas d’en Gil, fruit de la selecció de Garnatxes i Carinyenes de vinyes velles.

Dos vins d’una anyada excepcional que es caracteritzà per un final d’estiu sec i que, en paraules de la familia, “la de 2007 és una d’aquelles que amb el temps se’n parlarà”.

Els vins de Mas d’en Gil s’elaboren exclusivament amb raïms d’aquesta finca amb més de 300 anys d’història situada al terme municipal de Bellmunt del Priorat, on quatre valls diferenciades defineixen els seus particulars microclimes.

Només una tercera part de la superfície total de la finca es dedica al cultiu de la vinya, a partir de 43 parcel·les diferenciades pel seu terroir, varietat de raïm i orientació al sol. La diversitat de terroirs de la finca, amb predomini de la “llicorella”, la pissarra típica d’aquesta zona, i la “garbinada” o vent de mar provinent del sud est, atorguen als vins un aroma característic de bosc mediterrani i un paladar fresc que conviden a continuar degustant.

Les vinyes es treballen de forma artesanal i respectant les tradicions vitivinícoles acumulades al llarg de les quatre generacions anteriors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa