VadeVi
Mas Tinell rep el premi Golden Cup Shanghai International

El celler Mas Tinell ha rebut un premi internacional. L’empresa ha aconseguit el Golden Cup Shanghai International Design Festival pel seu projecte hoteler a Vilafranca del Penedès. La proposta de GCVA Arquitectes Associats ha obtingut la medalla d’or en una exposicó de disseny d’interiors.

És un projecte arquitectònic de caràcter mediterrani que s’integra en l’entorn i que es preveu inaugurar l’estiu de 2012. Mas Tinell inverteix quatre milions d’euros en l’aventura i espera donar feina directa a 10 persones quan tot rutlli al cent per cent. Una de les estrelles del complexe és l’hotel de cinc estrelles i onze habitacions (deu de 35 metres quadrats i una suite presidencial de 70), una sala de tast i un local de convencions per a 160 persones. Les cambres gaudeixen de vistes excepcionals sobre les vinyes i sobre el paisatge vilafranquí en general. De ben segur, els clients tindran la impressió de dormir i de viure dins una gegantina ampolla de cava.

El Centre de Turisme Enològic Mas Tinell, edificat en tres nivells, i de 2.468 metres quadrats, afegeix un espai de 300 metres quadrats per a bótes i una sèrie de despatxos. Josep Juanpere i el seu soci Lluís Escarmís, de l’estudi d’arquitectura GCA, destaquen que s’havia de mantenir la filosofia i l’estructura del celler original i aconseguir que és mimetitzés amb l’entorn. Les formes de bombolla, d’ampolla de cava i de raïm dibuixen el nou edifici en les seves cobertes, sostres i terres, i deixen zones diàfanes. Els colors també ens transporten cap al territori, i s’hi esvaeixen.

Escarmís reconeix que en la sinuositat s’hi pot reconèixer una empremta modernista, tan vinculada al món del vi i al Penedès. El formigó és part fonamental, però s’han optat pels materials autòctons i de proximitat, amb especial atenció a la ceràmica. Fins ara, diuen els arquitectes, no s’havia fet res de semblant. Juanpere parla de tradició i modernitat, d’arquitectura rural, d’un edifici que de cap de les maneres competeix amb l’antic celler.


Maqueta del nou hotel de Mas Tinell FOTO: MAS TINELL


Manuel Valderrama, Pere Regull i Lluis Escarmís. FOTO: MAS TINELL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa