Masia Bach tanca les portes

El Grup Codorníu trasllada la producció del celler de Sant Esteve Sesrovires a Sant Sadurní i a Raimat

El celler-mansió de Bach va començar a contruir-se el 1918. Foto: VADEVI.cat

El Grup Codorníu trasllada l’elaboració dels caves de Masia Bach al celler central del grup a Sant Sadurní d’Anoia, i la dels vins tranquils al celler Raimat de Lleida. Segons han informat fonts de l’empresa a VADEVI.cat, la decisió s’ha pres per motius logístics i de racionalització de la producció.

“Es tracta d’elaborar els vins i els caves als cellers més moderns i ben equipats de que disposa el Grup Codorníu”. “Per a els caves, el celler de Codorníu a Sant Sadurní disposa dels millors mijans tècnics, i per als vins tranquils, el celler de Raimat és un dels més ben equipats d’Europa. En canvi, modernitzar el celler Bach seria una inversió massa gran en aquests moments” han explicat aquestes fonts que, tot i això, han confirmat que se seguirà respectant els contractes de compra de raïm als viticultors locals.

Per al cava, això no suposa cap impediment -de fet, part de la producció ja s’elaborava a Sant Sadurní-, però els vins emparats per la DO Penedès deixarien de poder estar-ho i, o bé passarien a la DO Costers del Segre si s’elaboren amb raïm de la finca de Lleida o bé a la DO Catalunya si es fan amb raïm d’una altra procedència. A l’actualitat, part de la producció de vins del celler ja era de la DO Catalunya.

Masia Bach

La creació del celler Bach va començar el 1915 quan els germans Pere i Ramon Bach i Escopet van comprar la finca Can Estrada de Sant Esteve Sesrovires, documentada des del segle XVIII, amb la intenció de crear-hi un celler. Amb els guanys obtinguts amb el comerç del cotó, els germans Bach van fer anar creixent la propietat amb la compra de noves finques fins a sumar una extensió de 365 hectàrees. La collita de 1920, a base de xarel·lo i Macabeu, va ser la primera de Bach.

El celler-mansió de Bach va començar a contruir-se el 1918. L’obra es va dur a terme sota la direcció de l’arquitecte Josep Maria Sala, qui es va inspirar en diverses zones de producció vinícola d’Itàlia i França abans d’iniciar la construcció.

Les primeres ampolles de Bach es van presentar a la mítica Exposició Universal de Barcelona de 1929. Després de la Guerra Civil, i amb la mort d’un dels germans fundadors, el celler va passar per diversos propietaris.

L’any 1975 es va produir una nova i definitiva compravenda amb l’arribada de la família Raventós, que va adquirir la finca i va integrar Bach en el seu grup de cellers.

Nou comentari