VadeVi
El Master of Wine Frank Smulders lloa la garnatxa en un tast exclusiu
  • CA
El Master of Wine, Frank Smulders
El Master of Wine, Frank Smulders | M.R.F.

!--akiadsense-->

Frank Smulders gran adminador de la garnatxa blanca es trobava ben bé a la seva salsa conduint un tast, precisament, sobre garnatxes de quatre denominacions d’origen diferents.

Es tracta d’un dels primer actes del concurs les Garnatxes del món que es farà a la Terra Alta la propera primavera.

Per començar recordava que fa només 10 anys encara eren molts el que pensaven que la garnatxa era una varietat que només servia per fer cupatges però per sí sola no funcionava. Això afegit al fet que es considerava que era un raim que no envellia bé feia que fossin pocs els que apostessin fort per ella. Fins i tot algun dels vins que es van servir al tast de divendres es van deixar de fer perquè no tenien una sortida real al mercat.

Garnatxes blanques històriques

!--akiadsense-->

Així es va fer un repàs amb Els Amelers 2013 de Lafou, el Mesies 2013, Edetària Selecció 2012, Frisach Selecció 2007, Cèsar Martinell 2004, El Quintà 2003 i Vindèmia 1996 de Xavier Clua, tots ells de garnatxa blanca i de la DO Terra Alta.

Els vins de garnatxa negra que es van servir són de la DO Montsant, Teixar 2009 de Vinyes Domènech i Octònia 2009 del celler Serra i Barceló i de la DOQ Priorat, Iugiter Selecció 2009 de la Conreria d’Scala Dei i 1270 2009 del Celler Hidalgo Albert.

Smulders no en va fer una gran defensa, especialment dels de la DO Priorat.

En canvi sí que va reivindicar els vins dolços de la DO Empordà. Es van tastar Estela Dolç Solera 1990 i Sol i Serena de Mas Espolla.

L’acte es va fer al Palauet del Passeig de Gràcia de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa