VadeVi
Menys inscripcions al sisè Concurs de Rehabilitació de Barraques de Vinya

25 barraques de vinya s’han rehabilitat des de l’estiu del 2007. O almenys aquestes són les que s’han presentat al sisè Concurs per a la Rehabilitació de Barraques de Vinya que ha convocat aquest any el Consell Regulador de la DO Pla de Bages. Amb l’objectiu de recuperar aquests testimonis inerts de l’esplendor de la vinya al Bages durant els segles XVIII i XIX, la DO convoca bianualment aquest concurs que premia la rehabilitació més acurada. Els candidats han entregat una fotografia anterior a la rehabilitació i una altra feta un cop ja està rehabilitada.

El termini d’entrega de sol·licituds ha acabat aquest divendres 17 de juliol amb un total de 15 sol·licituds corresponents a 25 actuacions. Això representa un descens en les inscripcions, però en canvi el nombre d’actuacions s’han mantingut. El secretari de la DO Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez, assegura que això es deu a inscripcions múltiples com la de l’Escola Taller de les Valls del Moncau, que ha presentat més d’una actuació. L’escola, que es va posar en funcionament el juny passat, disposa de 2 mòduls, cadascun amb 8 alumnes, que ensenyen els oficis de picapedrer i treballador forestal.

No son poques les construccions que queden encara pel Bages. Segons Baltiérrez, n’hi ha “més de 4.000”. La majoria estan actualment abandonades en mig de boscos i a prop de camps d’altres cultius però havien estat al vell mig de les vinyes.

Els premis -el primer de 700 euros, el segon de 400 i el tercer de 200- seran lliurats el 3 d’octubre durant el Sopar de la Verema, dins dels actes de celebració de la Festa de la Verema, però es comunicaran el 25 de setembre als guanyadors.


Restauració d’una tina de les Generes FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa