VadeVi
Més de 100 cellers de tot Catalunya apareixen a la guia Compra a Pagès

Compra a pagès és la guia dels pagesos i pageses de Catalunya que comercialitzen de manera directa els seus productes. Inclou més de cinc-cents productors agrupats per comarques. N’hi ha fins a 109 del sector del vi i del cava (el 21 per cent del total), de gairebé totes les comarques de Catalunya. Tanmateix, la majoria són de demarcacions amb força tradició en el sector. Destaca, per sobre de totes, el Priorat, amb 24 cellers. També n’hi ha 12 de l’Alt Penedès i de la Conca de Barberà, onze de la Terra Alta deu de l’Alt Empordà, set de l’Alt Camp i sis del Bages i de l’Urgell. La llista es completa amb elaboradors productors de l’Anoia, Baix Camp, Baix Empordà, Baix Penedès, Garraf, Garrigues, La Noguera, Pallars Jussà, Tarragonès i els dos Vallès.

Compra a pagès compta amb diferents formats: una guia en paper de més de 600 pàgines amb informació detallada dels productors i dels productes i serveis que ofereixen; un mapa que presenta de manera gràfica i sintetitzada els continguts de la guia; una web, interactiva, ampliada i constantment revisada, a través del portal gastroteca.cat, i també a través de l’aplicació gratuïta de la gastroteca en els telèfons mòbils de darrera generació, que ofereix informació dels continguts de la guia de forma geolocalitzada.
La guia i el mapa estan disponibles als Consells comarcals,.

Compra a pagès és una iniciativa de la Unitat de Comercialització Agroalimentària del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) amb la finalitat de promoure el canal directe de comercialització agroalimentària, posar en valor els productes locals i oferir un servei als consumidors i professionals que, moguts per criteris de proximitat, consum responsable i sostenible, busquen un accés més directe als aliments propers i de qualitat.

És també un reconeixement als pagesos i pageses que dia a dia cuiden el bestiar, treballen la terra i del seu fruit n’elaboren els productes perquè tots puguem gaudir-ne després a la taula. Aquest és un col·lectiu que massa sovint ha quedat en l’anonimat: Compra a pagès pretén contribuir a posar més en valor aquests productors, pagesos i pageses que venen directament al consumidor final els seus productes.

En aquest enllaç a la Gastroteca es pot descarregar la guia Compra a Pagès: http://www.gastroteca.cat/ca/compra-a-pages/


Tast de vi a peu de vinya. FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa