VadeVi
Miguel A. Torres fa una crida a estendre les renovables
  • CA

El president de Família Torres, Miguel A. Torres, ha posat en valor com el sector del vi al complet, tant l’estrictament vitícola fins al logístic, està fent esforços per reduir les seves emissions i respondre a l’emergència climàtica. En el marc de la IX Jornada Ambiental que organitza el celler que presideix, Torres ha recordat com l’empresa ha reduit el 34% de les emissions vinculades a la seva activitat i ha refermat el seu compromís de reduir-les “un 60% o més” de cara a l’any 2030. Durant la jornada, diversos actors polítics, entre els quals la directora de Mercats de Carboni de la Comissió Europea, Beatriz Yordi; i el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, han destacat l’esforç fet per Torres i l’han posat com a exemple de l’acció decidida del sector privat per lluitar contra el canvi climàtic, uns esforços a què, han coincidit, el sector públic ha de donar suport.

Tot i que l’any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia, aquest 2021 la Jornada ha tornat, no només en format presencial, sinó també a través del canal de Youtube de la UB. Una mostra més de l’aposta del celler per la sensibilització, la recerca i la contribució a la lluita contra el canvi climàtic. El mateix Miguel A. Torres, a l’hora d’obrir el cicle de conferències, ha afirmat que “els grans polítics mundials aposten decididament per aquesta nova etapa” i que cal fer que “tothom, a l’hora de votar, voti els partits que estan fent quelcom” davant d’aquesta emergència. “L’homo sàpiens està preparat per reaccionar davant d’un perill immediat”, ha explicat, i és important entendre la situació en què ens trobem perquè “la Covid ha estat terrible però el canvi climàtic és molt pitjor”.

La vinya, ha recordat, és un dels sectors que més pateix els efectes del canvi climàtic. “La vinya està molt amenaçada”, ha explicat, comparant el sector amb “el canari de les mines”. Com a cap d’una empresa conscienciada, doncs, ha afirmat que “no és just” i que és “egoista” el món que s’està deixant al futur i s’ha mostrat indignat amb l’oposició i els entrebancs a la instal·lació de parcs eòlics i solars, “sempre respectant el territori”. “La gent s’està adonant que és l’únic que es pot fer davant d’aquesta emergència” i que, mentre no hi hagi una opció millor, ha demanat que s’estenguin tant com es pugui, aprofitant, a més, l’aportació dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa