Miguel A. Torres, guardonat als Wine Star Awards 2012

La publicació nord-americana Wine Enthusiast ha reconegut la visió i el lideratge de Miguel A. Torres durant els seus més de 50 anys de carrera en la indústria del vi

Imatge de la gala d’entrega de premis de Wine Enthusiast. A l’esquerra, l’editor Adam M Strum; a la dreta, Miguel A Torres. Foto: VADEVI.cat

El president de Bodegas Torres, Miguel A. Torres, ha rebut el Lifetime Achievement Award atorgat per la prestigiosa revista nord-americana Wine Enthusiast en reconeixement a les més de cinc dècades de carrera professional, la seva visió internacional i la seva preocupació per seguir unes pràctiques sostenibles i ecològiques.

La revista ha destacat el paper de Miguel A. Torres com a pioner en la utilització de tècniques modernes per a la producció del vi, com a líder en la globalització del vi –destacant la presència de Torres en més de 160 països–, com a visionari i com a incansable ambaixador internacional dels vins espanyols.

En el discurs d’acceptació del premi, Miguel A. Torres va manifestar: “És per a mi un enorme orgull i un honor, i m’agradaria donar-li les gràcies a Adam Strum, a la seva família i a tot l’equip de Wine Enthusiast per aquest premi. Però també m’agradaria destacar la importància i dedicació de l’equip internacional de Torres, inclòs el nostre importador Dreyfus & Ashby, però sobretot l’extraordinari treball i esforç de la meva pròpia família: la meva esposa Waltraud, que em va ajudar a crear l’empresa i a criar als nostres tres fills, Anna, Mireia i Miquel, i, per descomptat, als meus germans Marimar i Juan María”.

“Miguel Torres ha transformat el món del vi, i no solament ha estat un exemple per a la modernització de la indústria del vi a Espanya, sinó a escala mundial”, va dir Adam Strum, director i redactor de Wine Enthusiast. “Ha ajudat a difondre el consum de vi a Xina en el seu paper com a principal importador i minorista, i ara s’està movent a Índia i més enllà. Encantador i carismàtic, Torres és respectat a tot el món per la seva innovació, diligència i lideratge al món del vi”.

Aquests premis es concedeixen anualment basant-se en els vots dels redactors, crítics i periodistes relacionats amb la revista Wine Enthusiast, una publicació capdavantera en informació sobre el vi amb més de 700.000 lectors a tot el món.

Des de 1999, els Wine Star Awards de Wine Enthusiast distingeixen a les persones, organitzacions i empreses el treball de les quals en el sector del vi destaca quant a qualitat i projecció internacional. La gala de lliurament de premis es va celebrar el 28 de gener a la Biblioteca Pública de Nova York i va reunir a la flor i nata de la societat novaiorquesa i a destacades personalitats del món del vi i de l’alta cuina.

Sobre Bodegas Torres

El cognom Torres està relacionat amb el vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes al Penedès. Des de la seva fundació el 1870, Bodegas Torres ha aconseguit combinar la tradició i la innovació amb l’objectiu de liderar el sector del vi i el brandy de primera qualitat, produint sempre amb el màxim respecte pel medi ambient. Aquesta tradició familiar ha estat escrupolosament respectada al llarg dels segles, i l’empresa ha passat de pares a fills. Avui, la quarta generació de la família –el president Miguel A. Torres i els vicepresidents Juan M. Torres i Marimar Torres– supervisa la gradual transició a la cinquena generació, representada per Arnau Torres Rosselló, Mireia Torres Maczassek, Cristina Torres i Miguel Torres Maczassek, que recentment ha assumit el càrrec de director general de l’empresa.

Des del principi, les exportacions han estat un dels principals pilars de l’empresa i avui poden trobar-se vins Torres en més de 160 països d’arreu del món. A l’Estat espanyol, Bodegas Torres té vinyers en les següents Denominacions d’Origen: Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumella i Costers del Segre, i cellers a Penedès, Priorat, Ribera del Duero, La Rioja i Rueda. Fora de l’Estat, Torres també té vinyars i cellers a Xile (Barrio Central) i Califòrnia (Russian River Valley, sota la direcció de Marimar Torres).

Torres factura al voltant de 215 milions d’euros (2011) i posseeix 2.272 hectàrees de vinyers, de les quals 1.800 estan a l’Estat espanyol, 440 a Xile i 32 a Califòrnia, i té més de 1.300 empleats. Les finques més prestigioses són Mas La Plana, Grans Muralles, Reserva Real, Perpetual, Fransola, Milmanda, Manso de Velasco (Xile), els vinyers Don Miguel i Donya Margarida (Califòrnia), i el celler Jean Leon, dirigit per Mireia Torres Maczassek, que també s’encarrega del celler del Priorat.

La majoria dels vins de finca de l’Estat envelleixen en el nou Celler Waltraud, així anomenat en honor de l’esposa alemanya de Miguel A. Torres –Waltraud Maczassek–, que va iniciar i va dirigir les exportacions a Alemanya, avui un dels seus mercats més importants. A l’actualitat, Waltraud Maczassek és presidenta de la Fundació Miguel Torres, que promou projectes de col·laboració social per fomentar la conservació del medi ambient i la protecció de la infància construint escoles i llars.

Nou comentari