VadeVi
Miguel A. Torres, premi Lifetime Achievement 2011 pel compromís amb el medi ambient

El president de Cellers Torres, Miguel A. Torres, va rebre ahir el Premi Lifetime Achievement 2011 en els Drink Business Green Awards 2011 per la seva trajectòria professional en suport de les pràctiques mediambientals sostenibles en el sector del vi i els espirituosos. Els guardons, lliurats la nit de dilluns a Londres, són concedits per la prestigiosa revista britànica Drink Business.

En l’edició del 2010, Cellers Torres va ser distingit amb el “Green Company of the Year” –Empresa Ecològica de l’Any-, pel seu compromís amb l’ecosostenibilitat. El grup ha estat, des dels seus inicis, preocupat pel medi ambient realitzant pràctiques ecològiques per a l’elaboració dels seus vins. També l’any 2009 la publicació va elaborar la “Green List”, on Torres apareixia com “First Winery minimizing environmental impact” – Primer Celler en minimitzar l’impacte ambiental-.

Sota el lema “Com més cuidem la terra millor vi aconseguim”, Cellers Torres considera el compromís mediambiental com a part dels seus valors i cultura organitzativa. Una de les grans preocupacions de la companyia vinícola és la repercussió que pot tenir el canvi climàtic en la vinya i les mesures que es poden adoptar per pal·liar-ho. “Ens dediquem a la vinya, i no et pots oblidar de la terra. El canvi climàtic l’afecta de manera directa i pot convertir-se en dramàtic si no fem res per evitar-ho”, explica Miguel A. Torres.

La creació dels Drink Business Green Awards, que celebren la seva segona edició, és el resultat de la creixent preocupació de la societat per les qüestions ecològiques i la seva valoració de les empreses compromeses amb el seu entorn.

Conscient d’això, Cellers Torres procura integrar diferents mesures mediambientals en totes les etapes del seu sistema de producció. En aquest sentit, practica una viticultura respectuosa amb el utilitzant alternatives biològiques en lloc de productes agressius i col·labora en la defensa dels boscos del Penedès i d’altres regions de l’Estat i Xile i participa en programes de protecció per a la preservació d’aus autòctones. Cellers Torres plasma en una llista els compromisos que té amb el medi ambient en la web www.torresearth.com.

El cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan es van plantar les primeres vinyes a Vilafranca del Penedès. Avui, el negoci familiar dirigit per Miguel A. Torres, pertanyent a la quarta generació, comercialitza més de 50 marques diferents i està present en més de 140 països del món. Torres té vinyers en les denominacions d’origen Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumilla i Costers del Segre i cellers al Penedès, Priorat, Ribera del Duero i Rioja. A nivell internacional, està present a Xile i a Califòrnia (Estats Units). En total, la companyia posseeix 1.869 hectàrees de vinyes, de les quals 1.397 corresponen a l’Estat, 440 a Xile i 32 a Califòrnia. Amb una plantilla de més de 1.300 treballadors, va facturar més de 205 milions d’euros durant el 2010.


Miguel A. Torres FOTO: CELLERS TORRES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa