Bacus, les màscares del déu, es podrà veure al Vinseum des d'aquest divendres
Bacus, les màscares del déu, es podrà veure al Vinseum des d’aquest divendres

!--akiadsense-->

La Capella del Vinseum acollirà des d’aquest divendres 21 d’agost l’exposició Bacus. Les màscares del déu"> dedicades al déu romà del vi. La mostra que organitza el Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès amb la col·laboració de Rèbil es podrà veure fins dia 21 d’octubre i és un recull d’una cinquantena d’objectes procedents de museus catalans, que testimonien l’arrelament d’aquesta divinitat en la societat de l’època romana i que permeten descobrir totes les màscares d’aquest déu polièdric i complex.

Bacus és el déu del vi, del teatre i de la fecunditat. Equivalent al grec Dionís, recull també tradicions molt antigues i aglutina altres divinitats, com l’itàlic Liber Pater. Capaç d’encomanar el furor, la passió i el frenesí, representa els aspectes més irracionals de l’ésser humà per contraposició al sentit de l’ordre i de la mesura encarnat per Apol·lo.

L’exposició descobreix els orígens del déu –l’últim que va ingressar a l’Olimp-, les seves gestes, la composició del seu seguici, el seu paper en l’origen del teatre, els elements que el simbolitzen i el seu marcat caràcter de divinitat domèstica.

Per assistir a la inauguració que es farà divendres cal fer reserva prèvia a través de entrades.vinseum.cat i l’exposició es pot visitar els divendres de 17h a 20h, els dissabtes de 10h a 14h i de 17h a 20h i els dumenges de 10h a 14h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa