VadeVi
Mil i una rutes per descobrir present, passat i futur del vi i les vinyes

Tot coincidint amb la celebració del desè Aniversari de la proclamació de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat, es presenta un nou projecte de rutes enoturístiques a la demarcació de Tarragona. La proposta, de Nimia Comunicació, ofereix un extens recorregut pel present, el passat i el futur de les vinyes i el vi a les comarques del sud del Principat.

Les onze primeres rutes
1.Tarraco: els orígens de l’oli i el vi.
2.César Martinell i els vins del Montsant.
3.Picasso i les Catedrals del Vi a la Terra Alta.
4.Les Catedrals del Vi de la Conca de Barberà i l’Alt Camp.
5.El trepat de la Conca, el Montblanc Medieval i el Monestir de Poblet.
6.Terra Alta Garnatxa blanca.
7.La Cartoixa d’ScalaDei: els origens vinícoles del Priorat.
8.Els petits i nous cellers de “l’ager tarraconensi” una aposta enoturística.
9.Baix Penedès: Terra de vins, terra de Pau Casals.
10.El Monestir de Santes Creus i el raïm d’alçada del Pla de Manlleu.
11.El Castell del Vi: DO Montsant i DOQ Priorat.

Totes es podran realitzar en base a les propostes referenciades, amb els canvis que cadascú vulgui realitzar amb la finalitat d’adaptar-se a les seves possibilitats; o mitjançant una proposta personalitzada prèvia demanda i disponibilitat d’execució, es recorda des de Nímia.

Les rutes són una de les iniciatives que s’impulsen per donar a conèixer l’Enoguia Cellers de Tarragona 2011-2012. L’altra són els Premis a l’excel·lència. Es creen tres guardons per distingir l’esforç que els cellers, allotjaments, i restauració facin per potenciar i explicar les possibilitats de les comarques de Tarragona. Cèsar Martinell, Jaume Ciurana, i Ramon Vidal i Barraquer, seran els nom que portaran. Durant el transcurs de la Fira “Reus Viu el Vi”, el proper mes de Juny, s’oferiran les bases del concurs i els membres del Jurat.

L’Enoguia, que arriba a la tercera edició, s’ha presentat aquest dijous 7 d’abril, i pretén ser una eina útil pels amants de l’enoturisme. Recull en una mateixa publicació tots els cellers de la demarcació agrupats en les seves respectives denominacions d’origen i té una vigència bianual (2011-12). Podem trobar informació referent a totes les DO: Conca de Barberà, Montsant, Penedès, DOQ Priorat, Tarragona i Terra Alta.

Al principi de cada secció, a banda d’un mapa general de la demarcació, apareixen mapes específics de cada denominació, i es proposa una ruta per la zona. En total, es dóna informació de més de 200 cellers.

Els cellers participants tenen unes pràctiques fitxes on a banda de les varietats que cultiven, les hectàries i la producció, presenten l’adreça completa amb web i mail i una nota de tast dels vins més representatius.

La Guia té informació per poder planificar visites. A més de la informació del cellers, hi ha totes les qualificacions de les anyades, un llistat de restaurants que gaudeixen d’una acurada carta de vins, i un recull de les vinateries. Una altre secció és la dedicada a les fires i festes del vi.


La Guia de Cellers de Tarragona 2011-12 FOTO: ÒSCAR MANRIQUE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa