VadeVi
Milloren les exportacions de vins catalans després d’un mal inici d’any

Milloren les exportacions de vi a Catalunya al mes de març, cosa que permet superar la gran davallada de gener i febrer, segons informa l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV). Tot i així, l’acumulat dels mesos de gener a març segueix sent negatiu pels mals resultats dels dos primers mesos de l’any. Tot i així, segons l’OEMV, les xifres del gener i febrer de l’any passat “estaven molt afectades per les grans i estranyes exportacions d’espumós a Itàlia” i en les vendes del mes de març també hi ha unes “grans i estranyes vendes al Japó”.
[[frase]]
Més enllà d’això, les xifres fetes públiques per l’OEMV permeten confirmar les tendències en les exportacions de cada tipus de vi. Els vins espumosos i caves lideren les vendes al mes de març. Els vins amb denominació d’origen estan força per sota pel que fa a les exportacions i els que definitivament no arrenquen el vol són els vins de taula a granel que des de finals del 2008 i almenys fins al març han experimentat uns resultats que l’OEMV considera “francament dolents”. Finalment l’observatori assegura que, tot i tractar-se d’una proporció petita en relació al total, “sorprèn el creixement dels vins d’agulla” que tenen una tendència molt positiva.

Els països on més han augmentat les vendes són Japó, Noruega, Dinamarca, Finlàndia, Bèlgica, Portugal, Estats Units i el Regne Unit. Per contra, a Alemanya, Itàlia, França, Suècia i Holanda baixen les exportacions.

Pel que fa als preus dels vins catalans que s’exporten a l’estranger, l’OEMV assegura que mostren una “clara tendència a la baixa” que s’atribueix a la “creixent competència internacional”. Així, els caves es venen a una mitja de 3’44 euros al litre, els vins amb DO a 3’09 €/l , els vins de taula a 1’68 €/l i els vins de taula a granel a 0’51 €/l.

L’OEMV conclou que “la bona marxa de les vendes d’espumosos i la bona tendència apuntada pels vins de denominació d’origen i els d’agulla permeten superar les caigudes dels vins a granel i els vins de taula envasats”


Catalunya exporta els seus vins a països de tot el món, especialment Europa, Estats Units i Japó FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa