VadeVi
Les millors empreses del vi on treballar, segons Forbes

Forbes publica anualment el seu rànquing de les 100 millors empreses on treballar de tot l’Estat. Es fa a partir d’un estudi de Sigma Dos entre més de dues mil empreses de més de 250 treballadors, i amb la voluntat de reconèixer les millors pràctiques en l’àmbit dels recursos humans: com s’ho fan per atraure i retenir el talent; si disposen d’un capital humà que els diferencia de la competència…

Aquests són conceptes que es tenen en compte, com també els que valoren, per la seva banda, els professionals a l’hora de triar empresa on voldrien exercir la seva feina. En aquest cas, es parla de sentir-se valorats i reconeguts, que puguin desenvolupar-se professionalment o que la marca els faciliti la conciliació. Aquest tipus d’estudis arriben a la conclusió de quines serien, segons la suma dels diversos criteris citats, les millors empreses de l’Estat on exercir tasques professionals.

Al llistat d’aquest 2023 hi destaquen empreses de la indústria farmacèutica (AstraZeneca España, per exemple), asseguradores, bancs, agències de comunicació (com Llorente & Cuenca), i també hi apareix dos grups del sector del vi que tenen la seu a Catalunya.

Façana de les caves Freixenet, a Sant Sadurní d’Anoia | Foto: Freixenet

Grup Freixenet

Seu: Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona)
Vicepresident i CEO: Pere Ferrer
Directora de RRHH: Cristina García
Nombre de treballadors: 850

Forbes recull, a tall justificatiu: “Alguns col·lectius realitzen, des del 1986, jornades inferiors a les marcades pel calendari laboral, per potenciar la seva conciliació personal –sense que el seu salari es vegi reduït–, molt en línia amb la nova tendència de quatre dies”, referenciant García. A més, compten amb una política de teletreball “àmpliament flexible“, apunta la directora de RRHH. A més a més, diu, “estimulen una cultura participativa i de millora contínua amb programes formatius sota la metodologia LEAN Six Sigma.

Raventós Codorníu

Seu: Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona)
CEO: Sergio Fuster
Chief People Officer Teresa López
Nombre de treballadors: +600

En aquest cas, Forbes recull: El grup va implementar la jornada setmanal de quatre dies en un dels seus cellers. Va ser “possible després d’estudiar la tipologia i el volum de treball”, hauria dit Teresa López. I afegeix: “Hem de dir que ha funcionat molt bé”. Adverteix també que la seva execució “s’ha de fer amb compte: tenir en compte les necessitats del negoci; requisits legals; avaluar tant els beneficis com els desafiaments potencials i establir acords”. Pel que fa al creixement, la tecnologia és “un aliat per aconseguir-ho, una palanca més per contribuir al desenvolupament de les persones”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa