VadeVi
Mireia Riba, Cambrera de l’Any: “Al principi no m’ho acabava de creure”
  • CA

La cambrera Mireia Riba és la flamant guanyadora del concurs de Cambrer de l’Any, que va tenir lloc dijous passar en el marc de la fira Alimentaria & Hostelco juntament amb el concurs de Cuiner de l’Any. Després de formar-se a l’Escola d’Hoteleria Joviat i treballar a les sales de restaurants com L’Obrador d’en Quim, 9Jutjat, El Raviolo o Àbac, des de fa un any és al restaurant Bages 964 de Manresa, del celler Oller del Mas.

En una conversa amb ‘Vadevi’, Riba confessa que d’entrada li “costava assimilar” que l’haguessin considerat la millor cambrera de l’Estat. “Al principi no m’ho acabava de creure, vaig tenir una ressaca emocional d’uns quants dies”, confessa. No obstant això, també explica que està molt contenta i satisfeta: “no m’ho han regalat, m’ho he treballant, millorant i superant-me”. En aquest sentit, conclou, “tot l’esforç i el sacrifici” que ha fet per aconseguir-ho “han estat reconeguts”.

Mireia Ribas durant el concurs Cambrer de l’Any, que va tenir lloc a la fira Alimentaria & Hostelco | Cedida

La Cambrera de l’Any ha explicat en què consistia exactament el concurs, dividit en una part de sala i una de barra.

En el primer apartat, s’havia de fer el tiratge de les tovalles per muntar una taula, acomodar-hi el jurat i explicar un menú degustació, a més dels còctels preparats per a la part de barra i també un plat. Després, es feia la decantació d’un vi on, sense conèixer-lo, s’havia d’analitzar i triar quina era la copa més adient.

Després, a la barra, s’havien de fer els còctels, un dels quals havia de dur vermut, i també fer tiratge de cerveses i triar quines d’elles serien les millors per maridar els plats que es proposaven. Finalment, tocava la part de cafè especial. En aquesta part, Riba va fer un còctel de cafè, i després va fer la part de ‘latte-art’, o dibuixos amb la llet al cafè, en què va destacar.

Mireia Ribas és la guanyadora del concurs Cambrer de l’Any 2022, que distingeix el millor de l’Estat en la seva professió | Cedida

Mireia Riba fa un any que treballa a Bages 964 Oller del Mas. Obert just abans de la pandèmia, aquest projecte va tenir “molts problemes” a causa de les restriccions, recorda i s’han hagut d’anar adaptant a les circumstàncies de cada moment. Ara, però, es mostra molt satisfeta perquè tenen “una molt bona oferta gastronòmica” i també “professionals molt joves” que aporten el millor per donar un servei excel·lent als clients, de principi a fi.

“Tenim tots els vins d’Oller del Mas, és clar”, explica, però afegeix que la seva oferta també inclou productes d’altres cellers, de fora de Catalunya i de fora de l’estat espanyol. “Potser hi ha gent que vol provar altres coses”, diu, i fins i tot clients que acaben de visitar el celler, han fet el tast corresponent i, a l’hora de menjar, volen continuar tastant altres vins. Tot i això reconeix, el 90% dels vins que surten són del celler de la DO Pla de Bages.

El restaurant Bages 964 d’Oller del Mas, on treballa la Cambrera de l’Any | Oller del Mas

Pel que fa a la proposta gastronòmica, tenen dos menús degustacions i també tenen carta. “Són plats elaborats, amb un plus de cura, que juguen amb sabors i productes d’orígens diferents”. Àlex Portales, el xef del restaurant, ha treballat a restaurants de primera categoria i està duent idees molt bones, explica Riba.

Pel que fa al menú degustació, és clar, el maridatge és amb vins d’Oller del Mas. “A vegades sembla que el plat es fa a cuina i que la sala s’adapta però aquí anem més de la mà”, afirma, i hi ha casos on és al revés i “busquem un plat que vagi d’acord amb el vi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa