Ángel González, sommelier i cap de sala del restaurant cordovés El Churrasco durant més de 40 anys, ha mort a l’edat de 61 anys com a conseqüència d’una llarga malaltia.
Els seus inicis professionals cal buscar-los l’any 1979 al Restaurant El Barril, a Puerta de Gallegos on hi va començar com ajudant de cuina; des d’aleshores mai es va separar del negoci de la restauració, esdevenint un gran promotor de la gastronomia i els vins cordovesos. De fet, sempre va ser una de les veus destacades i autoritzades en la divulgació de la cuina i el producte locals.
González va ser el responsable de la fundació de l’Associació de Sommeliers de Còrdova, entitat que actualment també dirigia. Home estimat i apreciat pel sector i els seus companys, de qui en diuen que era “un mestre” i “la viva imatge de la vella escola de sala”.
La notícia ha colpejat el sector del vi i la sommelieria, que ha compartit a través de les xarxes socials missatges de tristesa per la pèrdua i mostres de condol.
Entre els missatges, destaquen el de l’Associació que presidia González, que ha publicat un llaç negre en senyal de dol; i el de la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, qui en lamentava la pèrdua tot destacant la seva “professionalitat, senzillesa, humilitat i sobretot amistat i carinyo“.
“Una gran pèrdua“, afegia, alhora que enviava ànims als seus companys del restaurant El Churrasco de Córdoba.
DEP.