Mor l’enòleg Patrick Léon

Fa poc menys d'una setmana, l'enòleg que assessorava un celler de Mallorca va aixecar molta polseguera quan va assegurar que els vins mallorquins eren cars per la seva qualitat

Patrick Léon

L’enòleg Patrick Léon, ha mort aquest diijous

Patrick Léon ha mort aquest dijous. Nascut a Bordeus l’any 1943 es va formar com a enòleg i va deixar la seva empremta a cellers francesos molt prestigiosos. Va ser un dels que va ajudar a introduir al mercat el rosat provençal a través de la seva feina al Château d’Esclans. També durant prop de 20 anys va ser el director tècnic de Château Mouton Rothschild, i a través d’aquest celler també va treballar a les vinyes que tenen a Xile i a Califòrnia.

Darrerament havia assessorat el celler Son Mayol de Mallorca i en un entrevista a Ultima Hora va obrir una polèmica quan va assegurar que els preus dels vins mallorquins estaven per sobre la seva qualitat. Moltes veus del sector van respondre recordant que tenint en compte que la majoria de cellers de Mallorca tenen petites produccions, que es fan vins amb molt cura i que inevitablement la qualitat és alta i s’adequa al preu. A més a més recorden que els costos de la insularitat també encareixen el producte.

Nou comentari