VadeVi
Mots de Vi, una aproximació artística multisensorial

Aquest dissabte 22 d’octubre, a les 18h i al Castell de Falset, tindrà lloc la presentació de Mots de Vi.

El projecte consisteix en una aproximació artística multisensorial on s’intenta “explicar” poèticament un “moment de vi” a través de diverses disciplines i utilitzant diversos canals sensorials: literatura, arts visuals i música ens arriben a través dels sentits de la vista i la oïda; el procés culmina amb el tast dels vins utilitzats en la proposta gràfica on el gust i l’olfacte tanquen el cicle sensorial da cada relat.

20 cellers del Priorat (DO Montsant i DOQ Priorat) aportaran els vins per fer els dibuixos i inspirar els escrits.

El projecte pretén, mitjançant diverses disciplines artístiques, fer una aproximació entre el món de l’art i el sector productiu.
Un dels objectius primers és la promoció del vi de la comarca del Priorat tot posant-la en relació amb la producció artística per ressaltar l’alt contingut de creativitat que tenen totes dues activitats.

S’ha escollit la comarca del Priorat com a marc de referència, on els professionals que s’hi dediquen fan de l’elaboració del vi un acte de creació. El projecte reunirà diferents artistes de la comarca i de fora per tal d’investigar conjuntament les possibilitats expressives de diferents disciplines artístiques amb vi.

Tot aquest procés es farà involucrant diferents entitats i empreses del sector productiu del vi (cellers, D O, productors…).
El resultat pretén ser una mostra multisensorial (literatura, arts visuals, música) d’aquestes possibilitats d’expressió amb vi que poden ser susceptibles d’exposició i de publicació. Tot aquest procés de recerca, investigació i creació es vol canalitzar a través de les xarxes socials que permetran l’intercanvi d’informació dels autors implicats, la participació de les persones interessades i la difusió del projecte a nivell global; és a dir, s’inclourà el projecte en la pàgina web específica www.artivi.cat que incorporarà eines web 2.0 per tal de promoure la comunicació i la participació en el projecte.


mostdevi vol Posar en relació la producció artística i la producció de vins al Priorat FOTO. VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa