VadeVi
Músics del territori i vins de la DO Tarragona al cicle «Gotes de música i notes de vi»

La DO Tarragona amb el suport del Centre Tarraconense el Seminari ha organitzat pels dijous 19, 26 de novembre i 3 de desembre, tres sessions de tastos musicals acompanyats per les cançons de Joan Reig; Fito Luri i Xavier Pié i el duet Maria Arnal i Marcel Bagés. Les tres sessionas, amb aforament limitat i un preu de 5 euros, tindran lloc a l’Espai Muralla de l’històric edifici ‘El Seminari’ del carrer Sant Pau 4, a la Part Alta de Tarragona

En aquesta ocasió s’han escollit tres propostes musicals de casa nostra que seran maridades amb una quinzena de vins produïts pels diversos cellers de la DO Tarragona en un cicle que s’ha batejat com a Gotes de música i notes de vi i que porta com a subtítol Un viatge musical per la DO Tarragona amb músics del nostre territori.

Aquesta és la primera col·laboració directa entre la DO Tarragona i el Centre Tarraconense ‘el Seminari’, i té com a objectiu difondre al mateix temps aquest espai patrimonial, la música produïda a casa nostra i els vins de la DO Tarragona. Tots els tastos i les actuacions tindran lloc a l’Espai Muralla del Seminari, una sala polivalent amb una panoràmica de la muralla romana del s. II D.C i des de la qual es veu la Capella de Sant Pau i el magnífic Claustre.

La programació prevista contempla les actuacions de Joan Reig, presentant el seu projecte en solitari acompanyat del guitarrista Sergi Esteve (dijous 19/11, 19.30h) on repassa part de la seva trajectòria al llarg de 30 anys. Continuarà el cicle amb diversos fragments de l’espectacle ‘Un país que es diu tu i jo’, que representa la trobada del cantautor reusenc Fito Luri amb el saxofonista tarragoní Xavier Pié (dijous 26/11, 19.30h). Clourà el cicle el duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, una sorprenent proposta que ens arribarà de la ma d’aquesta veu procedent de Badalona i aquest guitarrista de Flix (dijous, 3/12, 19.30h) que promet convertir-se en una de les noves sensacions de la música a Catalunya.

La mecànica de les tres sessions de Gotes de música i notes de vi -nom extret d’un article del periodista Josep Ardila de www.fetatarragona.cat que es va publicar el 2012- serà la mateixa. Les tres sessions consistiran en la presentació de cinc vins a càrrec de l’enòloga Elisa Ribé de la DO Tarragona que s’intercalaran cadascun d’ells amb una composició musical que lligui amb la tipologia del vi. L’acte finalitzarà amb la resta de l’actuació musical dels tres cantants.

Les entrades per cadascuna de les tres actuacions tenen un preu de 5 euros i es prega reservar-les al mail info@dotarragona.cat o al telèfon 977217931 perquè les places a cada sessió són limitades a 60 persones per les condicions de l’espai.

Joan Reig i Sergi Esteve. Dijous 19 de novembre. 19.30h

Joan Reig, bateria d’Els Pets i membre d’altres formacions com Refugi, Mesclat i Tàrraco Súrfers inicia una nova aventura musical com a cantant. Es tracta del projecte més personal del músic de Constantí, ja que repassa la seva carrera artística de més de 30 anys. Un recital de petit format on interpreta acompanyat per el guitarrista Sergi Esteve, cançons seves (algunes d’Els Pets) i també d’altres autors que han format part de la seva vida professional i emocional. Joan Reig oferirà un passeig pel seu món musical més íntim tot acompanyat pels vins de la DO Tarragona.

Fito Luri amb Xavier Pié. Dijous 26 de novembre. 19.30h

Durant l’estiu de l’any 1994 al ben mig de Barcelona el reusenc Fito Luri i el tarragoní Xavier Pié van coincidir per primer cop en un estudi de gravació, des de llavors aquests dos músics han fet camins paral·lels. Ara a la simplesa d’una guitarra acústica junt amb la veu del cantautor Fito Luri, s’hi afegeix el so del saxo soprano de Xavier Pié, un concert on el públic assistent escoltarà històries familiars cantades amb veu suau i sincera, envoltades d’una pluja de notes que aniran caient envoltant de brisa els sentits de les persones que tinguin l’oportunitat de poder escoltar en directe a aquests dos grans del territori en una proposta presentada fa uns dies al Cal Massó de Reus i que porta per títol ‘Un país que es diu tu i jo’.

Maria Arnal i Marcel Bagés. Dijous 3 de desembre. 19.30h

Més que per victòries, Maria Arnal i Marcel Bagés compten els seus concerts per abduccions. Difícil, molt difícil, no rendir-se a la encisadora barreja d’emoció, actitud i talent que destil·len les actuacions d’un duo que deixa un rastre de seguiment incondicional allà on passa. En la gola de la vocalista badalonina, bressolada en la sòbria sapiència del guitarrista de Flix, la cançó popular sembla acabada de néixer: cants de batre i de treball, nanes, fandangos i jotes, músiques de tradició oral de la Península Ibèrica extretes d’arxius i fonoteques, que fan seves amb naturalitat i respecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa