VadeVi
Nadal vol fer un cava de criança amb xarel·lo vermell
  • CA
Xavier Nadal
Xavier Nadal amb les proves del cava de xarel·lo vermell | Margalida Ripoll i Ferrer

!--akiadsense-->

Nadal està fent proves amb el xarel·lo vermell de la seva finca per fer un escumós de mitja criança. A la collita de 2016, es van veremar tres parts de la vinya amb 5 dies de diferència cada un. D’aquesta manera, ara, un any després del tiratge s’han començat a tastar els resultats per determinar quin és el punt der maduració més adequat per aconseguir el cava de criança que es vol.

La seva voluntat és que aquest nou producte pugui sortir al mercat al ca l’any 2021 perquè demanen a la DO Cava que “faci la feina per acceptar aquesta varietat”.

Aquesta és una de les novetats que ha presentat Nadal en el seu traidcional esmorzar anual. Segons el director general, Xavier Nadal, el més destacat és la bona pluviometria del mes de gener i febrer. S’han superat els 150 litres, mentre la mitjana d’aquests dos mesos no supera els 67 litres. El que les permet “dormir tranquils tenint en compte l’extraordinària capacitat de les terres de la Finca Nadal en el subministrament de les reserves d’aigua”.

Així mateix s’ha anunciat que la verema del 2018 serà la primera amb certificació ecològica. Nadal recorda que aquest ha estat un procés llarg i que la certificació és un segell que assegura unes pàctiques, però no una qualitat. I el mateix Nadfal afirma que la pràctica ecològica sha de basar en tenir el vigor de les vinyes equilibrats i en funció de cada terreny.

I finalment des de la cava han anunciat que aquest any fan 75 anys i que ho celebraran amb un nou producte “a l’alçada de l’aniversari”. Serà un magnum d’un cava amb la criança més llarga que han fet mai a Nadal. És de la collita del 98 i es presentarà en època de verema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa