VadeVi
Neix enoAula, la formació necessària per un servei impecable
  • CA
Xavi Nolla
El sommelier Xavi Nolla | Xavi Nolla
!–akiadsense–>

enoAula neix per complementar l’oferta existent, no per fer competència als cursos que ja es fan. La nostra és una oferta diferent que creiem que faltava al mercat”.

Són paraules de Xavi Nolla, sommelier de trajectòria reconeguda, vinculat a marques com Codorníu –marca de la qual n’és Brand Ambassador- i amb dilatada experiència en el món del vi. Precisament aquest dijous 30 de novembre ha fet la presentació del seu nou projecte a Barcelona, a través del qual oferirà cursos de vi i seminaris per a professionals i no iniciats.

“Està àmpliament demostrat –deia Nolla- que el client valora molt més el servei que el producte pròpiament. Per exemple: si un client menja molt bé però rep un mal tracte, no tornarà mai a aquell establiment. Si el menjar o el vi és correcte però el servei excel·lent, la probabilitat que la persona torni, és molt més alta”. Per això, segons el sommelier, el punt fort d’enoAula ha d’estar en la part humana del servei, en ensenyar a tenir cura de la gent i donar-li el servei que es mereix.

La formació es farà a Barcelona i Palma, dues ciutats que en Xavi coneix bé. I és cert, també, que són dos ciutats molt turístiques on precisament hi ha una gran demanda –i rotació- de cambrers cada any. “Hem detectat que aquí hi ha una necessitat, els cambrers poden canviar d’un any a l’altre, però el servei ha de continuar sent impecable en tot moment“, deia el sommelier.

Entre el professorat, membres de l’Associació Catalana i Balear de Sommeliers. I en els cursos es treballaran matèries com la viticultura, l’enologia, l’elaboració de vins, tecnologia de servei… “No fa falta que els cambrers facin notes de tast de cada vi, però cal que l’entenguin i sàpiguen quan servir-lo i quin és el seu maridatge perfecte”, explicava el responsable del projecte. En tot cas, un cop acabin aquestes formacions, hi haurà facilitats perquè l’alumne pugui continuar formant-se com a sommelier, si la formació els ha picat prou la curiositat sobre el món del vi. Seran cursos 100% presencials de 21 hores que es faran sempre els dilluns i dissabtes.

Pel que fa als seminaris, es faran en una sola sessió d’unes quatre hores i comptarà amb la presència, ja confirmada, de reconegudes personalitats del sector del vi com Fernando Mora, Màster of Wine, que compartirà la seva experiència i el camí seguit fins aconseguir aquest reconeixement; o Guillermo Cruz, que dirigirà una sessió de sakes. També hi haurà en François Chartier parlant de les papil·les i molècules, i Rosa Maria Guasch amb en Joan Gómez Pallarès, que oferiran plegats una sessió sobre el vi d’Egipte.

Els cursos i seminaris es faran a l’Hotel NH Colletion Gran Hotel Calderon de Barcelona i al Gran Melià Victòria, de Mallorca. “Dos transatlàntics –deia Nolla- que permetran impartir les classes amb les millors condicions possibles”. Aquests dos hotels es compten entre els col·laboradors del projecte, juntament amb Euroselecció Riedel, Wine is Social, Coravin, Ars Collecta de Codorníu i Pulltex.

Més informació sobre el projecte i els cursos i seminaris que s’ofereixen, a la seva pàgina web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa