Neal Martin n’ha tastat 600

Neal Martin, tastant vins en la seva visita a Catalunya Foto: AVC

Neal Martin, el tastador de la revista de vins ‘Wine Advocate’ dirigida pel reconegut crític Robert Parker, ha tastat més de sis-cents vins catalans en les seves dues estades recents al nostre país, en una acció coordinada per la patronal del vi, Associació Vinícola Catalana (AVC).

Neal Martin és el crític de vins a qui la revista ‘Wine Advocate’ ha delegat la puntuació dels vins que s’elaboren a Catalunya. A petició de la pròpia revista, durant la seva primera estada, al mes de febrer, es van tastar exclusivament vins de la DOQ Priorat, mentre que en un segon viatge realitzat entre el 5 i el 9 de març les visites es varen centrar bàsicament en 3 grans àrees: DO Empordà, DO Costers del Segre i DO Penedès.
En total, ha visitat 30 cellers i tastat més de 600 vins de tots aquelles empreses vinícoles de Catalunya que exporten actualment als Estats Units, valorant-ne molt positivament aquells vins i caves que respecten el factor varietat, anyada i sòl en funció de la seva ubicació com a celler.
La patronal del vi estima molt positivament les dues estades de Neal Martin a Catalunya, ja que aquest fet ha permès que tots els cellers de Catalunya que actualment tenen presència amb els seus vins i caves als Estats Units poguessin participar d’aquesta oportunitat única. La revista ‘Wine Advocate’ i les seves puntuacions són de les més reconegudes internacionalment, i per tant, la presència en ella implica un gran valor afegit al producte.
Aquesta acció forma part del pla estratègic de promoció que l’AVC està portant a terme durant aquest any 2012, coordinat pel seu Departament de Dinamització Internacional que ttambé ha organitzat promocions com la del Tast de vins blancs catalans a Londres, el Cartaví Internacional 2011 i el Tast i Seminari de vins catalans a Nova York.
De cara als propers mesos l’Associació Vinícola té previstes 3 accions de promoció exterior: la nova edició del Cartaví Internacional 2012, el Tast de vins amb importadors a Suïssa, així com el II Tast i Seminari de vins catalans als Estats Units.

Nou comentari